Teréz anya és Katharine Hepburn bélyegen

2010. január 5., kedd, Magazin

A Nobel-díjas Teréz anya és az Oscar-díjas Katharine Hepburn előtt is azzal tiszteleg az amerikai posta, hogy jövőre bélyegen örökíti meg arcképüket.

Az amerikai posta minden évben kibocsát hasonló megemlékező jellegű bélyegsorozatokat, amivel híres emberek, helyek és intézmények előtt tiszteleg. Ezek a sorozatok csupán korlátozott példányban látnak napvilágot, ezért a gyűjtők nagy becsben tartják őket. Idén többek között Gene Autry, az éneklő cowboy, az 1920-as évektől az 1960-as évekig fennálló Néger Liga (Negro Leagues) afroamerikai baseballsztárjai és Winslow Homer amerikai tájképfestő is bélyeget kap.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-05: Magazin - x:

Lassabban fejlődött a technika

Az iPod, a géntechnológia és a Twitter ellenére az amerikaiak legalább harmada úgy véli, a technika 2010-re nem fejlődött annyit, mint azt korábban remélni lehetett.
2010-01-05: Riport - x:

Jó reggelt, Uzonka! - Kisgyörgy Zoltán

Báró Podmanitzky Frigyes szája íze szerint legszívesebben a Csend előttem, csend mögöttem címet szerettük volna adni ennek a havas újesztendei riportnak. A Nagy-Murgó mögötti maréknyi völgyben, erdők közé szorítva honol a téli csend.