Hogy mik vannak!

2010. január 6., szerda, Magazin

Tengerbe omló házat vett

Egy férfi Nagy-Britanniában tengerbe zuhanó házat vásárolt meg művészetből. Az ingatlant földcsuszamlás juttatja a vízbe, ami bármikor bekövetkezhet, életveszélyes a házban lenni.

Ára két éve még 160 000 font — közel 750 000 lej — volt, a festőművész most megkapta háromezerért (nem egészen 14 000 lejért). Kane Cunningham elsősorban tájképeket fest. A házat fel akarja szerelni kamerákkal, hogy felvegye a napkeltét, mielőtt az épület a tengerben végzi. A művész szerint a ház elvesztett álmokat, pénzügyi katasztrófát és vészesen emelkedő tengerszintet jelképez. Az épület már csak egy méterre van a szakadék szélétől, és csak az időjáráson múlik vesztének pillanata.

Karácsonyfán tartott kecskék

Karácsonyfán tartanak kecskéket az Egyesült Államokban, mármint karácsonyfakoszton. Az állatok nem egészben kapják a rágcsálnivalót, hanem őrölve, de nincs kifogásuk az ünnepi étrend ellen. Mindössze 38 kecske ,,fázik", egy seattle-i kecskemenhely lakói. A fenyők takarmányos hasznosításának híréről egy helyi tévé számolt be, a menhely gazdasszonya pedig kihasználta a reklámot, és közölte, hogy kecskebefogadó családokat keres.

Kacsakorrekord

Huszonkét évet élt egy vadkacsa Nagy-Britanniában, ami feltehetően korrekord a szárnyasfajta ,,kategóriájában". A baromfi Ringwoodban ,,lakott" egy házaspárnál, amely Edwardnak keresztelte el, ám miután a gácsérnak vélt szárnyas tojni kezdett, belátta nemes tévedését, és áttért az Edwina névre. A tojó különleges szokása volt, hogy reggelijéhez teát ivott. A kacsamatróna a múlt héten múlt ki, a pár egy dobozba helyezve, családi háza kertjében temette el. Sírjára egy kis porcelánkacsát tett ,,emlékműként" — adta hírül a BBC brit sajtóorgánum. A brit ornitológiai intézet ismeretei szerint most egy húszéves és öt hónapos vadkacsa fajtájának legidősebbje Nagy-Britanniában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-06: Magazin - x:

Törökország visszaköveteli Mikulás csontjait

Törökország vissza fogja kérni Olaszországtól Szent Miklós csontjait, amelyeket a második évezred kezdete óta Bari városának a szentről elnevezett székesegyházában állítottak ki — idézte a kulturális minisztérium szavait a török sajtó. A később Mikulássá vált Szent Miklós Kis-Ázsiában, az egykori Mürában (ma a törökországi Demre) született.
2010-01-07: Család - x:

Utak az időben - Jártó Kocsis Edit

Csak haladunk araszolgatva az időben, rójuk utunkat, időnként irányt és célt változtatva, miközben keresünk valamit, valami időtlent. Hogy jobban tudjuk érzékelni az időt, felosztjuk másodpercekre, percekre, órákra, évekre.