Pannika szülei tucatnyi betegen segítettek - Fekete Réka

2010. január 8., péntek, Közélet
Néhány száz lejtől több ezerig terjed azoknak a segélyeknek az összege, melyeket közel másfél év alatt a megyei Vöröskereszt nyújtott beteg gyermekek és felnőttek műtétjeihez, orvosi segédeszközeihez.

A rendelkezésre álló huszonnégyezer lejt Borbáth-Szőcs István és Boldizsár Katalin ajánlotta fel, továbbadva a kislányuk agyműtétjéhez összegyűlt adományt.

Pannika, sajnos, 2008 augusztusában elment közülünk, de a számára felajánlott összeggel segített olyan betegeken, akiknek élete, illetve gyó­gyulása enélkül kilátástalan lett volna.

Papp Adolf, a megyei Vö­röskereszt igazgatója tájékoztatása szerint a legnagyobb összeggel, 14 800 lejjel a leukémiás Szőcs Ferike műtétjéhez járultak hozzá, egy ötéves kislánynak és szintén ötéves kisfiúnak speciális hallókészülék beszerzésében, négyéves, fogyatékkal élő kisfiúnak fejlesztőkezelésben, kétéves kislánynak szívműtétben, négyévesnek szemműtétben segítettek, speciális szemüveg megvásárlásához pótoltak egy tizenkét éves kislánynak, egy tüdő- és szívátültetés előtt álló középkorú hölgynek a vizsgálatok elvégzését és lélegeztető segédeszköz beszerzését finanszírozták, két súlyos betegnek hátmerevítőt vásároltak, egy húszéves lánynak szempótló plasztikai műtétjéhez nyújtottak anyagi segítséget, valamint vitaminokat vásároltak egy agyműtéten átesett hétéves kisfiúnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-01-08: Közélet - x:

Senki nem kérdőjelezte meg a „mártír hős” címet (Agache-ügy) - Sylvester Lajos

Aurel Dionisie Agache, az 1989. december 22-én Kézdivásárhelyen meglincselt Aurel Agache milicistatiszt fia kifogásolja a Háromszék 2009. december 30-i számában az alulírott Háromszéki nekigyürkőzés 6. című, tíz évvel ezelőtti és most újraközölt visszaemlékezésében az alábbi mondat tartalmát.
2010-01-08: Közélet - x:

Tavaly írtuk

Január 15.
Bezár a kézdivásárhelyi keményítőgyár. Az Eaststarch multinacionális cég 2001-ben vásárolta meg a kézdivásárhelyi keményítőgyár többségi részvénycsomagját.