Hogy mik vannak!

2010. január 9., szombat, Magazin

Pucér konferenciák

Gyakran meztelenül kapcsolódnak be üzleti konferenciákba férfiak és nők egyaránt Nagy-Britanniában — ha telefonon folyik a megbeszélés. A telefonos konferenciabeszélgetések házi körülményeiről a British Telecom (BT) telefontársaság készített felmérést.

Kiderült, hogy a legnépszerűbb ,,tárgyalóterem" a háló- és a fürdőszoba. Sokan pizsamában vagy alsóneműben, jó páran pedig meztelenül tárgyalnak. A háttérből gyakran hallhatnak vécélehúzást, csecsemőbömbölést, kutyaugatást. A mindössze kétszáz főre kiterjedt vizsgálódás legszokatlanabb hívási helyszínként egy havas lejtőt említett meg: síelés közben lepte meg konferenciahívás az illetőt, de nem felvonón ücsörögve, hanem lejtőn lefelé száguldva — adta hírül a Daily Telegraph brit lap. A BT adatai szerint 2008-ban 70 000 közvetlen találkozást ,,váltott ki" a konferenciatelefonálás, és 1,4 millió utazástól kímélte meg a résztvevőket, no meg annak légszennyétől, energiapazarlásától a világot.

Húszperces főzési tanácsadó

Jamie Oliver brit mesterszakács az iPhone-ra tölthető 20 Minute Meals App elnevezésű programjával próbál segíteni mindazoknak, akik megunták a gyorséttermi menüket. Az 55 recept elkészítését a mesterszakács lépésről lépésre mutatja be, miközben a főzéshez szükséges eszközök mellett egy interaktív bevásárlólista segíti a legfontosabb hozzávalók beszerzését. Az alkalmazáshoz 21 videó is tartozik, amelyekben többek között a konyhakés helyes használatát, a zöldségek, fűszerek előkészítését és a tökéletes steak sütését mutatja be. Jamie Oliver angliai sikerei után idén egyébként az Egyesült Államok legegészségtelenebb városait is célba vette, hogy a helyi szokásokat alapul véve mutassa be a könnyen elkészíthető ételeket és azok jótékony hatásait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-09: Magazin - x:

Bebörtönzött filmrendező

Hatévi börtönbüntetésre ítéltek Kínában ,,a haza kettészakítása" címén egy tibeti filmrendezőt.
2010-01-09: Kultúra - x:

Czegő zoltán: Az én jó híveim

Az én jó híveim erkölcsben gazdagok.
Félszemmel vigyáznak hazait, madzagot.