Nadrágtalan nap

2010. január 13., szerda, Magazin

Nadrág nélkül a New York-i metróban

A hideg ellenére több ezren vetkőztek neki a tömegközlekedésnek vasárnap az északi féltekén, hogy immár régi hagyománynak eleget téve bugyiban és alsógatyában utazzanak. A mozgalom 2002-ben indult New Yorkban, de akkor még csak heten gatyásodtak le a metrón.

Az idén a résztvevők már hat találkozási helyen gyülekeztek az amerikai nagyvárosban, majd szálltak be ― még teljes ruházatban ― metrószerelvényekbe, ahol aztán komótosan levették nadrágjukat, összehajtogatták, és alsóneműben utaztak tovább, mintha mi sem lenne természetesebb. A rezzenéstelen arc eleve elvárás volt, és az is, hogy tilos tudomást venni a hagyományos öltözetű utastársakról, főként reakciójukat nem szabad észlelni.

A mozgalom ideológiája mindössze a ,,keltsünk derűt közterületen!" jelmondatban összegezhető. Az igyekvés mára nemzetközivé terebélyesedett, az idén összesen tizenhat ország negyvenhárom városában vetkőztek bugyira-gatyára, köztük az igencsak csípős fagyú kanadai Edmontonban, de a szolid magaviseletű Zürichben is akadtak aktivisták. Az ausztráliai Adelaide-ben szintén bugyiztak-gatyáztak, ám ők nem fáztak ― adta hírül a BBC.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-13: Magazin - x:

Prostitúció a régi Sepsiszentgyörgyön — József Álmos

A 19. század folyamán a prostitúció jelenségének jogszabályokkal való rögzítése, valamint a bordélyházak intézményesítése révén kötelezővé tett rendszeres orvosi ellenőrzés mindkét fél számára (szolgáltató és ,,fogyasztó") biztonságosabbá vált a kor akkori rettegett betegségének, a szifilisznek megelőzése és terjedésének korlátozása. Ily módon és az egyre hatékonyabb gyógyszerek, majd az antibiotikumok felfedezésének következtében sikerült elszigetelt jelenséggé sorvasztani e félelmetes kórt.
2010-01-13: Magazin - x:

Pasimegőrző

Fodrászok, masszőrök, cipőpucolók, videojátékok, távirányítós autók, magazinok és mosolygós hoszteszek által kínált üdítők várják az erősebb nem képviselőit a párizsi bevásárlóközpontokban a januári leértékelés idején működő ingyenes férfimegőrzőkben. A leértékelés alatt hagyja párját az ingyenes pasimegőrzőben! — ezzel az újítással próbálják meg a párizsi bevásárlóközpontok rábírni a nőket arra, hogy még több időt töltsenek vásárlással.