Éjszakai autórongálók

2010. január 15., péntek, Közélet

Kilenc gépkocsit tört fel és fosztott ki egy vagy több személy egyetlen éjszaka alatt a sepsiszentgyörgyi Állomás negyedben. Az anyagi kár összesen mintegy ötezer lejre rúg, de nem az eltulajdonított holmi — autószereléshez használatos kulcsok, szerszámok és egyéb apróságok tűntek el — értéke nagyobb, hanem a rongálásé: kirángattak például egy autórádiót a helyéről, de nem vitték el, csak összetörték és félredobták.

A rendőrség öt embert gyanúsít, egyelőre még nem füleltek le senkit. Pár hete már történt hasonló eset, akkor több Dacia személygépkocsit ürítettek ki a város egész területén (az elvitt horgászfelszerelést, pokrócot stb. pedig hamar vissza tudták szolgáltatni), most azonban a tettesek mindenféle típusú járművel próbálkoztak, és láthatóan inkább tombolni akartak. A rendőrség emiatt azt ajánlja az autótulajdonosoknak, hogy lehetőleg világos helyeken parkoljanak, ne hagyjanak értékes tárgyakat a kocsiban, gondosan zárják be az ajtókat, és jelentsék a gyanús egyéneket az ingyen hívható sürgősségi telefonszámon. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-01-15: Közélet - x:

Hol érdemes adót fizetni?

Sepsiszentgyörgyön már első nap, amikortól a helyi adókat és illetékeket fizetni lehetett, hatalmas zsúfoltság keletkezett a városháza adófizetési osztályán. Mint az elmúlt évek tapasztalata is bizonyítja, sokan igyekeznek már az év első napjaiban megszabadulni e nem épp kellemes kötelezettségüktől — nem utolsósorban a tízszázalékos kedvezményért, amit akkor kaphatnak meg, ha január folyamán kifizetik egész évre az adójukat.
2010-01-15: Közélet - x:

Befejeznék a kézdivásárhelyi jégpályát

A tervek szerint idén befednék és befejeznék a kézdivásárhelyi műjégpályát. Ehhez még körülbelül 15 millió új lejre lenne szükség.