Hol érdemes adót fizetni?

2010. január 15., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgyön már első nap, amikortól a helyi adókat és illetékeket fizetni lehetett, hatalmas zsúfoltság keletkezett a városháza adófizetési osztályán. Mint az elmúlt évek tapasztalata is bizonyítja, sokan igyekeznek már az év első napjaiban megszabadulni e nem épp kellemes kötelezettségüktől — nem utolsósorban a tízszázalékos kedvezményért, amit akkor kaphatnak meg, ha január folyamán kifizetik egész évre az adójukat.

Pontosan az év eleji, illetve az adófizetési határidőket megelőző napokban szintén esedékes zsúfoltság elkerülése végett nyitotta meg a polgármesteri hivatal a Széchenyi téren adóirodáját, melyet azonban a városlakók, talán mert még nem szokták meg, kevésbé vesznek igénybe. Holott a Grigore Bălan úti munkaponton éppúgy befizethetik adójukat, mint a városháza illetékes osztályán, nincs semmiféle lakóhelyi megkötés, sem más akadálya annak, hogy bárki oda menjen adót fizetni. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-01-15: Közélet - x:

Választási lehetőség nélkül a mikrovállalkozások — Farcádi Botond

Bizonyossá vált, hogy idéntől megszűnik a mikrovállalkozási adózási kategória, a kisvállalkozóknak így nem lesz lehetőségük arra, hogy a 16 százalékos profitadó helyett bevételük három százalékát fizessék adóként — számolt be a Háromszéknek Édler András.
2010-01-15: Közélet - x:

Éjszakai autórongálók

Kilenc gépkocsit tört fel és fosztott ki egy vagy több személy egyetlen éjszaka alatt a sepsiszentgyörgyi Állomás negyedben. Az anyagi kár összesen mintegy ötezer lejre rúg, de nem az eltulajdonított holmi — autószereléshez használatos kulcsok, szerszámok és egyéb apróságok tűntek el — értéke nagyobb, hanem a rongálásé: kirángattak például egy autórádiót a helyéről, de nem vitték el, csak összetörték és félredobták.