Mi, hol, mikor?

2010. január 16., szombat, Mi, hol, mikor?
Zene

A rétyi Kováts András Ifjúsági Koncertzenekar ma 20 órától tartja hagyományos újévi koncertjét a komollói kultúrotthonban. Utána táncmulatság.

Színház

* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében ma 19 órától a Shakespeare Hamlet című tragédiája nyomán készült fizikai színházi előadását játssza. Rendező: Uray Péter.

* A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház ma 19 órától Laura Sintija Černiauskaité Lucia patinează (Lucia korcsolyázik) című előadását játssza a nagyteremben, rendezte: Radu Afrim.

Hitvilág

Az egyetemes imakilenced során Sepsiszentgyörgyön ma a Gyöngyvirág utcai református templomban Kovács István unitárius lelkész hirdeti az igét. Vasárnap a Gyár utcai Krisztus Király-templomban Pap Attila református lelkész, hétfőn a belvárosi református templomban Birton Róbert római katolikus segédlelkész szolgál. Az istentiszteletek 18 órakor kezdődnek.

Röviden

Rövid hétvégék az uszodában. Szombaton és vasárnap a sepsiszentgyörgyi uszoda az eddigi programtól eltérően, 12—20 óráig üzemel, a teljes értékű belépőjegy ára az év kezdetétől 12 lej, csak hétköznap délelőtt 7 lej.

Áramszünet. Hétfőn 9—16 óráig Oltszemen a 2-es transzformátor körzetében, Nagyajtán a központi részen, a tömbházakban és a központtól az Apáca felé vezető úton szünetel az áramszolgáltatás.

Ügyelet

* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8―12 és 16―20 óráig a Grigore Bălan tábornok úti, újonnan nyílt Richter Gedeon (a villanyrendőrnél, 18-as tömbház, telefon: 0267 351 025), csütörtökig naponta 20―8 óráig az 1918. December 1. úti Sensiblu (0267 310 219), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka az Ambrózia (0267 360 608), hétfőtől az Ambrózia II., Kovásznán szombaton 8―13 óráig a Farmacom, 8―12 óráig a Vipera, vasárnap 12.30―14.30 óráig a Cella-Zărnescu patika tart ügyeletet.

* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), vasárnap 11—13 óráig a Kriza János utca 5. szám alatti rendelőjében (a törvényszékkel szemben) dr. Mester-Nagy Ildikó teljesít szolgálatot.

Kék fény

C. Csaba (39) kézdivásárhelyi lakost a rendőrség vizsgálja, miután felgyújtott egy gépkocsit, és kiszúrta az abroncsait. A kocsi a Szabadság utcában állt, egy torjai lakos tulajdona, akivel a gyanúsítottnak már régóta konfliktusa van. C. Csaba álkulccsal kinyitotta a kocsit, és meggyújtotta a sofőrülést, majd egy csavarhúzóval kiszúrta az első kerekeket. A tüzet meglátta egy járókelő, és riasztotta a tűzoltókat, így sikerült eloltani, mielőtt még a lángok elterjedtek. A kocsiban 200 lejnyi kár keletkezett. Az esetet a bűnügyi osztály vizsgálja.

Közlekedés

Csütörtök este riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőröket, hogy a vasútállomás közelében egy személyvonat elütött egy férfit. Az áldozat maga mászott ki a mozdony alól, majd sürgősen kórházba szállították. Kiderült, hogy megütötte a fejét, az arcán néhány karcolást szenvedett, és eltörött két bordája, sú­lyos sérülések nélkül megúszta. A nyomozók megállapították, hogy az 53 éves helybeli lakos családi gondok miatt öngyilkos akart lenni. Erre a célra egy kés is volt nála. Az áldozatot benntartották a kórházban megfigyelésre, az esetet vizsgálják.

(Rendőrségi tájékoztató)

Zaragoza—Sepsi BC 92—55

(19—13, 24—12, 31—11, 18—19)

Zaragoza (Spanyolország). Vezette: Milan Brziak (szlovák) és Carole Delauné (francia). Zaragoza: Strong 19/9, Ouvina 2, Ciudariene 11, Pascua 9, Palomares 14/12—Agullo, Dickson, Royo 9, Sten 13/3, Da Silva 6, Gomez 9. Sepsi BC: Borş 6, Vass 12, Rasmussen 10, Diaconu 20/12, Nagy 7—Csillag, Sándor, Szőcs, Veres, Miska. Mezőnybeli dobószázalék: 26/42, 61,9 százalék — 18/42, 42,9 százalék. Büntetők dobószázaléka: 12/18, 72,2 százalék — 7/10, 70 százalék. Lepattanók: 42—33. Legtöbb lepattanó: Da Silva 11, illetve Rasmussen, Nagy 10—10. Ahogy várható volt, a visszavágón is kikapott a Sepsi BC hispániai vendéglátóitól, a tisztes helytállás helyett csúfos vereséggel ért véget a mérkőzés és együttesünk európai portyázása. A nagyon tartalékos megyeszékhelyi gárda csak a mérkőzés utolsó negyedében volt jobb ellenfelénél, de addigra a házigazdák behozhatatlan előnyre tettek szert. A mérkőzés legjobbja a húsz pontig jutó Florina Diaconu volt. A zaragozai csoda elmaradt, a spanyol együttes pedig 177—112-es összesített eredménnyel jutott be az Európa-kupa legjobb tizenhat csapata közé. Akárcsak a zöld-fehér mezes szentgyörgyi együttesnek, az Aradi ICIM-nek is véget ért a nemzetközi szereplés, hiszen alakulata másodszor is kikapott a francia Mondeville-től. Târgovişte csütörtök este másodjára is könnyűszerrel, 84—51-gyel nyert a Szlovákiát képviselő rózsahegyi csapat ellen, s kettős győzelemmel ott a küzdelemsorozat legjobbjai között. A sorozat nyolcaddöntőjében Târgovişte ellenfele a spanyolországi Gran Canaria lesz.

Kosárlabda

Ifjúsági együtteseink hét végi mérkőzései: szombaton KSE—Nagyszebeni ISK (13 óra/U16, lányok), KSE—Nagyszebeni ISK (15 óra/U14, lányok); vasárnap Sepsiszentgyörgyi ISK—Botoşani-i ISK (10.30 óra/U14, lányok), Nagy Mózes SK—Sepsi ISK (12 óra/U18, fiúk), Sepsi ISK—Marosvásárhelyi SPL (12.30 óra/U14, fiúk), KSE—BBall 6 BC (14 óra/U14, lányok). A kézdivásárhelyi meccsnek a városi sportcsarnok, a szentgyörgyi találkozóknak pedig a Mikes Kelemen Főgimnázium Bogdán Antal-sportterme ad otthont. A megyeszékhelyi sportiskola U18-as lánycsapata a hét végén a marosvásárhelyi Gravity otthonában lép pályára.

Minifoci

* A 11. fordulóján jutott túl a zabolai kispályás labdarúgó-bajnokság. Az eredmények: Phoenix—Kovásznai Pepsi 3—2, Rdosz—Reál Margit 0—6, Barkácsolók—Spártaiak 3—3, Tamásfalvi Farmerok—Tanács 2—6, Kéknefelejcs—Agrostar 5—1. A bajnokság élmezőnye a Tanács (33 pont), a Kéknefelejcs (25 p.), és a Reál Margit (19 p.) együttesből áll. A további sorrend: Tamásfalvi Farmerok (17 p.), Agrostar (16 p.), Barkácsolók (12 p.), Rdosz (12 p.), Phoenix (12 p.), majd végül a Spártaiak (8 p.) és a Kovásznai Pepsi (6 p.).

* Január 30—31-én minifocitornára kerül sor a zabolai sportcsarnokban. További információkért és nevezni (január 24.) hívják a 0766 675 538-ös (Fejér Sándor) telefonszámot. Figyelem, a helyek száma korlátozott (tíz csapat)! (kocsis)

Futsal

A-osztályos teremfocicsapatunk, a Sepsi FC ma 14.30 órától Brassóban játssza idei első előkészületi mérkőzését. A zöld-fehérek ellenfele a brassói Design Construct együttes.

Nyert a házigazda

Az első fordulóban döntetlent játszó, házigazda angolai válogatott megszerezte első győzelmét a labdarúgó Afrika-kupában: az A-csoport második fordulójában Malawi felett diadalmaskodott 2—0-ra. Az algériai válogatott 1—0-ra győzött Mali ellen.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-15: Közélet - x:

Befejeznék a kézdivásárhelyi jégpályát

A tervek szerint idén befednék és befejeznék a kézdivásárhelyi műjégpályát. Ehhez még körülbelül 15 millió új lejre lenne szükség.
2010-01-16: Magazin - x:

Annamari az Operettszínházban

Az elmúlt hetekben az interneten több hír megjelent arról, hogy az Eurovízió 2010-es hazai döntőjén Dancs Annamari is ott lesz, ugyanis az RTV leközölt egy ötvenes névsort azokkal az előadókkal, akiket javasolnak, hogy Romániát képviseljék Európa legnagyobb popzenei versenyén. Az élvonalbeli sztárok között Annamari neve is szerepelt. A YouTube-on a rajongók montázsokat készítettek az énekesnő legújabb felvételére, az A-ha című számra mint lehetséges versenydalra, a videókat pedig egy hét alatt több ezren töltötték le.