Visszaállították az Apokalipszis óráját

2010. január 19., kedd, Magazin

Egy perccel visszaállították a mutatókat az Apokalipszis (Végítélet) óráján ― jelezve, hogy az órát működtető tudósok szerint távolabb került az emberiség a végső pusztulástól.

A hidegháború kezdetén, 1947-ben egy atomtudósokból álló testület állította fel a szimbolikus órát, amely az azóta eltelt több mint hatvan év során néhány perces ingadozással folyamatosan éjfél, azaz a teljes pusztulás közelében állt. Az óra csütörtöktől ismét 23 óra 54 percet mutat, erre legutóbb 1988-ban volt példa, miután az Egyesült Államok és a Szovjetunió aláírta a közepes hatótávolságú atomfegyverek teljes eltávolításáról szóló szerződést. A legveszélyesebb értéket, 23 óra 58 percet 1953-ban mutatta, miután mind az amerikaiak, mind a szovjetek bejelentették, hogy rendelkeznek hidrogénbombával.

A világvégeórát kezelő tudósok egy amerikai tudományos szaklap, a Bulletin of Atomic Scientists keretében tevékenykednek. A mostani visszaállításra az adott okot, hogy a Barack Obama vezette amerikai kormányzattal jelentős pozitív változásokra számítanak a nemzetközi politikában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-19: Magazin - x:

Uzoni dalosnap 1930-ban - Józsa Lajos

Az Uzoni Református Egyházi Dalkör 1930. június 1-jén tartotta ötvenéves jubileumát és zászlószentelési ünnepét. Sepsiszentgyörgyön 1927-ben, Kovásznán 1929-ben tartottak ünnepi dalosnapokat.
2010-01-19: Magazin - x:

Elkészítik Hargita megye ­legendatérképét

Hargita megyei legendatérkép elkészítésének és a székelyföldi hagyományos értékek turisztikai népszerűsítésének támogatására is rábólintott a Hargita megyei önkormányzat.