Elkészítik Hargita megye ­legendatérképét

2010. január 19., kedd, Magazin

Hargita megyei legendatérkép elkészítésének és a székelyföldi hagyományos értékek turisztikai népszerűsítésének támogatására is rábólintott a Hargita megyei önkormányzat.

A legendatérkép egy székelyudvarhelyi cég tulajdonosának, Fazakas Szabolcsnak az ötlete, mintegy hetven legendahelyszín mellett a szálláshelyek is felkerülnének a turisták számára. A Regionális Operatív Program keretében kivitelezendő terv összértéke 993 764,88 lej, ebből három százalék Hargita Megye Tanácsának önrésze. A megyei tanács részt vesz A Hargita és Kovászna megyei hagyományos értékek turisztikai népszerűsítésének támogatása című projekt menedzsmentjében és megvalósításában is.

(Transindex)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-19: Magazin - x:

Visszaállították az Apokalipszis óráját

Egy perccel visszaállították a mutatókat az Apokalipszis (Végítélet) óráján ― jelezve, hogy az órát működtető tudósok szerint távolabb került az emberiség a végső pusztulástól.
2010-01-19: Világfigyelő - x:

Janukovics és Timosenko a döntőben (Választások Ukrajnában)

A papírformának megfelelően Viktor Janukovics, az ellenzéki Régiók Pártjának vezetője és Julija Timosenko kormányfő jutott be az ukrajnai elnökválasztás második fordulójába a nem végleges eredmények szerint.