Tavaly írtuk

2010. január 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A kamara kérdőíves felmérése szerint a háromszéki vállalkozók háromnegyede általában elégedett a helyi közintézményekkel, ám ugyanennyi szerint nem rendelkeznek megfelelő érdekérvényesítő lehetőséggel sem az információ, sem a promóció tekintetében.

Szintén magas azok aránya (kétharmad), akik semmilyen nemzeti vagy uniós finanszírozást nem vettek igénybe. A visszatartó okok között elsősorban a bürokráciát említik, de ugyanolyan arányban nem ismerik a programokat, azok felhasználhatósági mértékét, illetve nem bíznak a pályázatokat ellenőrző és jóváhagyó szervezetek szakértelmében. Azok ellenben, akik valamilyen program részeként finanszírozási támogatást szereztek (négy ilyen cég közölte véleményét) felearányban elégedettek az eredménnyel. A kérdőív továbbá az adóterhek elviselhetőségét firtatta. Az egytől tízig terjedő osztályozás szerint a válaszolók átlagosztályzata 5,18, vagyis a háromszéki vállalkozók elfogadhatónak vélik az adóterhek mértékét. Mi több, a válaszolók közel hatvan százaléka lépést tud tartani a pénzügyek terén tapasztalható jogszabályváltozásokkal. A kérdőívet kitöltő vállalkozók háromnegyede viszont úgy véli, hogy az ellenőrző szervek korántsem végzik el a rájuk háruló, a kihágások csökkentését célzó tanácsadó, illetve megelőző feladatokat. (Pénz-piac-vállalkozás, 2009. január 21.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Túl drága a Google első telefonja

A Google első saját fejlesztésű mobiltelefonja iránti rendkívüli érdeklődés a megjelenés után némi csalódottsággal vegyült, ugyanis a kevés újdonságot tartalmazó készülék árát szakértők túl magasnak tartják.
2010-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Huszonöt havi csúcson a szolgáltatóipar
Huszonöt havi csúcsra emelkedett az euróövezetben a szolgáltatóipari beszerzési menedzserindex (PMI) decemberben: a bankoktól kávéházakig közel kétezer szolgáltatócég megkérdezése alapján összeállított mutató 53,6 pontra nőtt a novemberi 53 pontról.