Túl drága a Google első telefonja

2010. január 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Google első saját fejlesztésű mobiltelefonja iránti rendkívüli érdeklődés a megjelenés után némi csalódottsággal vegyült, ugyanis a kevés újdonságot tartalmazó készülék árát szakértők túl magasnak tartják.

A Nexus One okostelefonnal mintegy húsz körülire nőtt azoknak a készülékeknek a száma, amelyek a Google saját fejlesztésű Android operációs rendszerét tartalmazzák. A szoftver tehát nem nevezhető újdonságnak, a hardver paraméterei pedig a már több mint harmincmillió példányban eladott iPhone-éhoz hasonlítanak.

A versenytársakhoz képest kisebb és könnyebb Nexus One egyik legfontosabb előnye, hogy nagyobb mozgásteret ad a felhasználónak a kezelőfelület testreszabásánál. Ugyanakkor az Apple 599 dolláros telefonjához képest a Nexus One-ra lényegesen kevesebb alkalmazás tölthető le, és a készülék előfizetés nélküli 529 dolláros árát is magasnak találják még ahhoz, hogy a piac meghatározó szereplője legyen. (i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Forgalomba kerülhetnek a vatikáni euróérmék

Január elsejével megnőtt az esélye annak, hogy ne csak gyűjtők vitrinjébe, hanem az átlagpolgárok pénztárcájába is kerüljön az eddig ritka vatikáni euróérmékből.
2010-01-20: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Tavaly írtuk

A kamara kérdőíves felmérése szerint a háromszéki vállalkozók háromnegyede általában elégedett a helyi közintézményekkel, ám ugyanennyi szerint nem rendelkeznek megfelelő érdekérvényesítő lehetőséggel sem az információ, sem a promóció tekintetében.