Elhunyt Kamocsa Béla

2010. január 20., szerda, Magazin

A 66 éves temesvári gitáros-énekes a Bega Blues Band frontembere volt, a legendás Phoenix alapító tagja. Hosszas betegség után hunyt el a múlt héten Temesváron.

A Phoenix rockegyüttest 1962-ben alapította Moni Bordeieanuval, Nicu Covaci-csal, Claudiu Rotaruval és Pilu Ştefanovici-csal. Kilenc év után kilépett az együttesből, amely több stíluskorszakon ment át, minden alkalommal úttörő volt a romániai zenei életben. 1982-ben alapította a Bega Blues Bandet, amellyel utoljára tavaly ősszel lépett fel egy bukaresti dzsesszfesztiválon. Három évvel ezelőtt Temesvár díszpolgárává avatták. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-20: Magazin - x:

Báthory — történelmi szuperprodukció

Egy év késéssel, de megérkezett Magyarországra is Juraj Jakubisko veterán szlovák filmrendező történelmi szupermozija, a Báthory. A Báthory Erzsébetről szóló alkotást, melyet mától vetítenek a magyar mozik, a múlt héten mutatták be a sajtó képviselőinek az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
2010-01-20: Magazin - x:

Fedél nélkül a Gettómilliomos gyermeksztárja

Az év végén ismét lerombolták Rubina Ali, a Gettómilliomos kilencéves gyermeksztárjának kunyhóját Mumbai egyik nyomornegyedében. A nyolc Oscar-díjat begyűjtő film egyik szerepében feltűnt Rubina Alit és családját kilakoltatták kunyhójukból, melyet további két tucat kalibával együtt romboltak le a helyi hatóságok.