Kommandón akadozik a villany- és telefonszolgáltatás

2010. január 21., csütörtök, Közélet
A múlt hét elején lehullott nagy mennyiségű vizes hó súlyától húsz-harminc méteres fák dőltek a Kommandót tápláló húsz kilovoltos villanyvezetékre, így több helyen elszakadtak a drótok.

Az áramszolgáltató emberei tegnapig éjjel-nappal dolgoztak a hibák elhárításán, így közel egy hétig akadozott az áramszolgáltatás a faluban. Egy áramfejlesztőt ugyan rákapcsoltak a falu villanyhálózatára, de az nem bírt áramot szolgáltatni az összes fogyasztónak, így a Nagy-Bászka nyugati partján levő falurészre alig jutott áram. A vizes hó a falu között is több helyen letörte a fák ágait, amelyek a telefonhálózatra zuhantak, a vezetékek leszakadtak, így a telefonszolgáltatásban is komoly üzemzavar keletkezett. Kocsis Béla polgármester tegnap tájékoztatott, hogy a faluban jelenleg is sok helyen némák a telefonok. Az elöljáró elmondta: többször kérte a telefonszolgáltatót, hogy a hibát hárítsák el, de csak ígéretet kapott, így hát a helyzetet jelentette a prefektúrán, s várja az eredményeket. (bodor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-01-21: Közélet - x:

Meghosszabbították a szerződést

A januári tanácsülésen a városatyák jóváhagyták a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum épületének a Székely Nemzeti Múzeum ügykezelésébe való átadásáról szóló szerződés meghosszabbítását öt évvel, 2014. december 31-ig.
2010-01-21: Közélet - x:

Fogdában marad az ügyész

Elutasította Kiss Alexandru sepsiszentgyörgyi ügyész szabadlábra helyezését a brassói táblabíróság.