Erőgépek nélkül nehéz

2010. január 21., csütörtök, Közélet
Vadonatúj buldoexkavátort szerzett be a sepsibükszádi önkormányzat a tavalyi forgóalapból megtakarított pénzből, s ezzel megkezdte az önálló erőgéppark megalapítását.

Nélkülözhetetlen gép ez egy olyan településen, amelynek a múltból örökölt saját ivóvízhálózata van, s annak fenntartása-működtetése állandó gondot jelent. Az alakuló gépparkhoz még egy 10—15 tonnás, billenőládás tehergépkocsira lenne szükség, hogy számos helyi munkát el tudjanak végezni. Ugyanis megkezdték a Piliske alatti Bőforrás vizének átvezetését a faluba. A forrás az Olt nyugati oldalán fakad, de vize szabadeséssel átvezethető a településre. Ez nemcsak az ivóvízrendszer hozamát, hanem a víz minőségét is javítaná. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-01-21: Közélet - x:

Honlap Nagyajtának

Nagyajta turisztikai értékeit bemutató honlap készítéséhez nyert támogatást az önkormányzat.
2010-01-21: Kultúra - x:

A Himnusz születésnapja - Bogdán László

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, egyben a magyar himnusz születésnapja is. Szatmárcsekei magányában a reformkor egyik nagy költője, Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezi be versét (Hymnus, a magyar nép zivataros századaiból).