Meteorit csapódott egy rendelőbe

2010. január 23., szombat, Magazin

Teniszlabda nagyságú meteorit ütötte át egy Virginia állambeli orvos rendelőjének tetejét, szerencsére senki sem sérült meg. Frank Ciampi, a Washingtontól 32 kilométernyire délnyugatra lévő Lorton orvosa szerint a meteorit hétfő délután fél hat tájt csapódott be a kétemeletes épületbe.

Az orvos elmondása szerint hallották a becsapódás robaját, majd megtalálták a lyukat, amelyet a meteorkő ütött, amint a tetőn és a mennyezeten áthatolt. Nyomában fa-, gipsz- és szigetelőanyag-darabkák záporoztak a padlóra. A 75 dekás kődarab három részre tört. A WUSA tévécsatorna munkatársai a ,,kéretlen látogatót" elvitték a Smithsonian Intézet Természettudományi Múzeumába, ahol a szakértők megerősítették, hogy meteoritról van szó, amely a becsapódáskor nagyjából 350 km/órás sebességgel zuhant.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-01-23: Magazin - x:

Végső búcsú a londoni kikiáltótól

Peter Moore egy parádén
Tisztelői és családtagjai végső búcsút vettek London sok turista által is ismert kikiáltójától, Peter Moore-tól, aki több mint három évtizeden át rótta a főváros utcáit, és a középkori hagyományokat folytatva fennhangon hirdette ki a nyilvános közleményeket. A munkamániás Moore 70 esztendős korában, egy nappal utolsó szolgálata után hunyt el szívinfarktusban még decemberben, búcsúztatását hétfőn tartották a londoni Szent György-katedrálisban.
2010-01-23: Magazin - x:

Susan Boyle a San Remó-i dalfesztiválon

Susan Boyle is énekel az idei San Remó-i dalfesztiválon ― értesült az olasz sajtó. A Britain’s Got Talent televíziós tehetségkutató verseny révén világhírűvé vált skót énekes a februári fesztiválra meghívott neves vendégek sorában lép fel. Ez a szekció idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját ― számolt be a La Repubblica napilap.