Elmaradt a polgáriak találkozója

2010. február 2., kedd, Közélet

Elmaradt az erdővidéki polgári szervezetek által péntek délutánra meghirdetett, Önrendelkezési harcunk két évtizede című találkozó.

Mint megtudtuk, egyrészt szervezési gondok, másrészt néhány meghívott, illetve előadó kényszerű távolmaradása miatt döntöttek úgy, hogy az eseményt elhalasztják. A megosztottság okai és következményei a nemzeti oldalon címmel közvitát tartanak. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-02-02: Közélet - x:

Húszéves a Látó

Január 30-án, szombat este Marosvásárhelyen a Művészeti Egyetem Stúdiótermében ünnepelték a Látó huszadik évfordulóját. 1990 elején döntöttek úgy az akkori szerkesztők — Markó Béla, Gálfalvi György —, hogy feladják az Igaz Szót, és a folyóirat Batsányi János verscímét, a Látót írja borítójára.
2010-02-02: Közélet - x:

Fejkvótáról Mikóújfaluban

Az igazgató a Fejér Ákos Általános Iskola udvarán
Bár csak az ősztől alkalmaznák a tanügyiek fizetési rendszerét úgymond szabályozó fejkvótarendszert, a megyei felkészítő után a legtöbb iskolában már meghányták-vetették a dolgokat, nem a legjobb előérzésekkel tekintenek a meglehetős ködös kilátásokra.