Fizet, aki kétszer bukik

2010. február 4., csütörtök, Közélet
Egy vizsgáért negyven lejt, a teljes érettségiért kétszázhúsz lejt kell fizetnie annak, aki előző két próbálkozáson megbukott.

Az oktatási minisztérium rendelete szerint a szakképzettséget igazoló oklevél, az idegen nyelvi, informatikai és pedagógiai képességekről szóló diploma hatvan lejbe kerül annak, aki harmadszor jelentkezik, a technikumok pedig költségeik szerint maguk döntenek a vizsgailletékről. Az összegek nem változtak az elmúlt két-három esztendőben, nőtt ellenben az idei végzősök számára megszabott diplomapénz, mert a ballagók bővebb leírást kapnak a megszerzett képesítésről, és ezeknek a dokumentumoknak mellékleteik is vannak, ami növeli a fejenkénti nyomdaköltséget. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-02-04: Közélet - x:

Újabb csavargyári árverés a láthatáron - Iochom István

Több sikertelen árverés után Kézdivásárhely önkormányzata a közelmúltban ismét beindította a vagyonelkobzási eljárást a brassói Sigur Imob Kft. ellen. A cég vagyonát tavaly augusztusban írták át a Sigur Construct General Kft. nevéről a Sigur Imob Kft. nevére.
2010-02-04: Közélet - x:

Pert nyertek a fogtechnikusok

Múlt hét végén a brassói táblabíróság ítéletet hozott a fogtechnikusok kontra megyei tanács perben.