Közösségi ház Illyefalván

2010. február 4., csütörtök, Közélet
Folytatja az önkormányzat a múlt század elején épült volt jegyzői lak belső korszerűsítési munkálatait.

Ebben működött hosszú ideig a sok kötetes községi könyvtár. A tavaly felújíttatták a tágas és több szobás épület teljes tetőszerkezetét. A télen elvégezhető belső munkálatokra, a teljes közművesítésre most került sor. Egyfajta közösségi ház szerepét fogja betölteni. Helyet kap benne a jól működő helyi ökumenikus nőszövetség is. A szövetség farsangi bált szervezett, február 13-án bábuégetéssel egybekötött farsangtemetést tartanak — tudtuk meg a szervező Pásztor Aranka nyugalmazott tanítónőtől. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-02-04: Közélet - x:

Épülhet a Penny Market Kovásznán

A polgármesteri hivatal kiadta az építkezési engedélyt a Rewe multinacionális cégcsoportnak egy Penny Market felépítésére.
2010-02-04: Világfigyelő - x:

A korábbi vezetők visszavágnak (Vajdaság)

Párton belüli fegyelmi eljárást kezdeményezett Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Pásztor Bálint parlamenti képviselő, frakcióvezető ellen Bunyik Zoltán, a párt legfőbb vezető testületének, a VMSZ tanácsának egykori elnöke.