Cseh Tamás-emlékhely

2010. február 11., csütörtök, Magazin

Hatvanöt pályázó hatvankilenc pályaművet nyújtott be a Budavári Önkormányzat ötletpályázatára, amelynek győztes munkája Cseh Tamásnak állít majd emléket a tavaly elhunyt dalszerző-énekes és Bereményi Géza hajdani közös lakóhelyén, az I. kerületi Iskola utca 35. számú háznál. A pályaművekből a Várnegyed Galériában nyílt kiállítás.

A munkák között van, amelyik hagyományos emléktáblával emlékezne Cseh Tamásra, és számos olyan is akad, amelyik újszerűen, szokatlan formában hívná fel a figyelmet a dalok születésének helyére. Többen álmodtak meg például Cseh Tamás-dallamokat zenélő telefonfülkét, az indiánlétet megidéző tipit, mások a két barát egykori üzenőcetlijeiből készítettek kollázst, sokan pedig a kaputelefont alakítanák át oly módon, hogy a gombokat megnyomva ismert dalrészletek csendülnének fel. Az egyik pályázó emléktócsákat képzelt az Iskola utca 35-ös szám elé és az I. kerület több pontjára, így idézve meg Cseh Tamás és Bereményi Géza egyik dalsorát.

A pályaműveket két bizottság bírálja el. Az egyikben a pályatársak, barátok mondanak véleményt, a másikban felkért szakértők. A végső döntést végül az önkormányzat képviselő-testülete hozza meg. A szakértő bizottság már meg is hozta a döntését. A végső döntésnél a kiállítás vendégkönyvébe írt véleményeket is figyelembe veszik.

A Cseh Tamásnak emléket állító pályaművekből nyílt tárlat február 24-ig látható.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-11: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Megemlékezés
A múltra visszanézve valami nagyon fáj, keresünk valakit, aki nincs köztünk már. Az idő elmúlhat, szállhatnak az évek, velünk lesz drága emléked. Fájó szívvel emlékezünk a bodoki ZSUNKULY ÁRPÁDRA, akit 2009. február 11-én kísértünk utolsó útjára. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Bánatos özvegye, leányai, vejei és unokái
4230227
2010-02-11: Magazin - x:

A tigris éve

Barack Obama amerikai elnöknek kritikus, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak erőt próbáló, a piacok számára pedig nyugtalan lesz a tigris éve, amely a kínai horoszkóp szerint vasárnap kezdődik.