Betiltott Valentin-napi képeslapok

2010. február 13., szombat, Magazin

A britek nagy része február 14-én üdvözlőkártyát küld ismerőseinek, amelyben kifejezi szeretetét, vagy bevallja eddig titkolt érzelmeit. Egy angol iskola betiltotta a Valentin-napi képeslapokat, hogy megvédje diákjait az esetleges visszautasítás miatt keletkező ,,érzelmi traumától".

A dél-angliai Weston-super-Mare-ban levő iskola igazgatója tájékoztatta mind a 430 diák szüleit, hogy a szerelmesek napján elkobozzák az üdvözlőlapokat, mert ,,az öt és tizenegy év közötti gyermekek még nem elég érettek ahhoz, hogy megbirkózzanak a visszautasítással, és ez a tanulásukra is rossz hatással lehet". A szülők azonban felzúdultak. A Daily Mail napilapnak nyilatkozva egy apa elmondta, hogy véleménye szerint az iskolában eltöltött idő a szociális kapcsolatok kiépítése szempontjából is nagyon fontos. Mint hozzátette: ,,A gyerekek bármilyen korban beleszerethetnek egymásba. A Valentin-nap csak segítheti őket, hogy többet megtanuljanak a szerelemről."

Ann Widdecombe konzervatív képviselő is bírálta az iskola döntését. ,,A Valentin-napi hagyomány csupán egy kis szórakozás, amely a gyerekeknek ebben a korban még egyáltalán semmit sem jelent" ― fejtette ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-13: Magazin - x:

Bálint-nap

Szent Bálint napján tartják, főleg az angolszász országokban a Bálint-napot (Valentine’s Day), amely mifelénk is leginkább az angolból való közvetlen átvétel miatt Valentin-napként ismert. Az utóbbi másfél évtizedben vált népszerűvé, főleg amerikai hatásra. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete mára már elhalványult) a szerelmesek megajándékozzák egymást.
2010-02-13: Magazin - x:

Megvalósulhat Dino Buzzati végakarata

Több mint 38 évvel az író halála után megvalósulhat Dino Buzzati (1906―1972) végső akarata: hamvait a Dolomitokban szórhatják szét, azon a vad észak-olaszországi tájon, amelynek a Tatárpuszta szerzője rajongója volt. Velence tartomány tanácsa ugyanis szerdán megszavazta azt a törvényt, amely ezt lehetővé teszi ― eddig csak temetőben helyezhették az elhunytak földi maradványait örök nyugalomra.