Kongó szállodák Kovásznán — Bodor János

2010. február 18., csütörtök, Közélet

A fürdőváros tíz szállodája közül jelenleg csupán a magántulajdonban levő négycsillagos Clermont Szállóban és az állami protokollgondnokság Fenyő Szállodájában vannak vendégek. A többi kong, üres. A munkaügyi minisztérium ugyanis egyetlen, államilag támogatott üdülőjegyet sem árverezett, és azt sem lehet tudni, hogy ebben az évben milyen mértékben segíti a gyógyüdülést. A nyugdíjpénztárak így egyetlen vendéget sem küldtek Kovásznára, de máshová sem az országban.

A szakszervezeti Montana Szálló (felvételünk) igazgatója, Ioan Calu érdeklődésünkre elmondta, hogy a szálló december 17. óta zárva, március közepén nyitnak, nem várnak arra, hogy a munkaügyi minisztérium árverezze az államilag szubvencionált üdülőjegyeket, olyan vendégekre számítanak, akik nem a társadalombiztosítási rendszerből érkeznének. A kényszerszünet ideje alatt az alkalmazottaknak kiadták a tavalyi és idei szabadságukat, és ami ezen felül volt, kényszerpihenő, arra 75 százalékos fizetést biztosítottak.

A munkaügyi minisztérium által fenntartott Dacia Szállónak egy kis protekciója van, ugyanis itt már március elején nyitnak. A Héphaisztosz Szálló is üres, itt is a kedvezményes jeggyel érkező vendégeket várják.

A Turista Szálló tavaly óta főjavítás végett zárva, de a korszerűsítési munkálatok a végénél tartanak, és tavasztól ez a szálló is várja majd vendégeit.

A brassói SIF Transilvania befektetőtársaság tulajdonában levő Őzike, Szarvas és Kovászna szállók szintén zárva vannak. Itt is folynak a javítások, az Őzike Szállót pedig háromcsillagosból négycsillagossá alakítják, erre a társaság 5,5 millió eurót fordít.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-02-18: Közélet - x:

Győzelem zászlóügyben — B. Kovács András

Nem akármilyen horderejű jogi győzelem született az Emberi Jogok Európai Bíróságán, az egész erdélyi magyarság számára jelentőséggel bírhat az, ahogy e nagyon fontos uniós fórum — megfellebbezhetetlen módon — annak adott igazat, aki nálunk kétszer is elveszítette a maga perét, bár igaza volt.
2010-02-18: Közélet - x:

Háromszékre várják a turisztikai minisztert — Bodor János

Holnap délelőtt tíz órakor Kovásznán felavatják a turisztikai minisztérium támogatásával épült turisztikai információs irodát.