Készülnek a tavaszra

2010. február 23., kedd, Gazdakör

A bodosi határban megkezdték a lucernaföldek trágyázását, a gazdák szerint az olvadó hó segítségével lehet a leghatékonyabban táplálni a termőtalajt

Fotó: Albert Levente

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-02-23: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Barátság Kupa
A kézdivásárhelyi tekepályán február 21-én véget ért a Barátság Kupa amatőr tekebajnokság tizenharmadik fordulója.
2010-02-23: Riport - Mózes László:

Bölön fölött az ég

Még akkor is, ha eleven fényben, lelket kápráztató havas tájban tartunk Előpatakról Bölön irányába, eléggé eklektikus, kissé balkániasan bizarr képsorok zúdulnak ránk, szinte minden irányból. Roskatag házak szép számban ― akad persze az új divatokhoz passzított, borzadály-narancssárga vagy éppen rikító kanárisárga ―, itt-ott lengedez egy-egy portára aggatott trikolór, s gyakorta látni út menti jövő-menőket, gesztikulálókat vagy éppen csak ráérősen álldogálókat. Népesedő táborból érkező, kezüket szociális segélyért nyújtó, magyarul kevésbé beszélő emberek, kiknek nem túlméretezett, de szolidan megalapozott betontégla- s vályogszerű házai egyre csak szaporodnak, miként ők maguk. Az apró, putriszerű építmények olykor szinte ráfolynak a kátyús, szűk, az arra járót inkább távolmaradásra, mintsem közeledésre bátorító útra, helyenként pedig attól karnyújtásnyira, a kék ég hidegében száradnak a kiteregetett tarka ruhák, ócska szőnyegek, foszladozó babarongyok.