Jégtorlaszok a Kovászna-patakon

2010. február 23., kedd, Közélet

A hét végén Nagyborosnyónál jégtorlaszok keletkeztek a Kovászna-patakon, emiatt árvízveszélybe került a falu. A helyi hatóságok idejében léptek, és a talajfeljavító vállalat munkatársaival elhárították a veszélyt.

A vállalat emberei Sándor László főfelügyelő irányítása alatt a faluból érkezett önkéntesek segítségével előbb a Nagypatak befolyásánál levő zsilipet zsákolták el, hogy a Kovászna-patak visszaáramlását megakadályozzák, majd az ágakkal, nejlonpalackokkal összekeveredett jégtömböket leengedték a vízen (felvételünk), így a katasztrófavédelmi szolgálatnak nem kellett robbantania. A víz útjában már csak a patakmederben kinőtt fűzfabokrok állnak, amelyek újból felfoghatják a hordalékot. (bodor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-02-23: Közélet - x:

Robbantottak a Kormoson

Mintegy százezer négyzetméter felületen felrobbantották a jégpáncélt és a jégtorlaszokat a Kormos patakán a baróti vízház fölötti szakaszon szombaton.
2010-02-23: Világfigyelő - x:

Utolsó ülését tartotta az Országgyűlés

A kommunista diktatúra áldozataira való megemlékezéssel kezdte munkáját tegnap, négyéves ciklusának utolsó ülésnapján az Országgyűlés. Katona Béla házelnök a plénumnak napirend előtt azt mondta: az áldozatokra akkor tudunk a legméltóbban emlékezni, ha szembeszállunk minden olyan törekvéssel, amely emberi sorsokat és életeket, szabadságot és demokráciát áldoz fel egy eszme oltárán.