Kosárlabda

2010. február 24., szerda, Sport
Ma 18 órától az Alexandria otthonában vendégeskedik a zöld-fehér mezes Sepsi BC az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság második szakaszának negyedik fordulójában.

A két együttes a pontvadászat őszi idényét más-más csoportban harcolta végig, de idén már kétszer is megmérkőztek egymással a Román Kupa második körében. Mindkét találkozó fölényes (77—53 és 104—77) szentgyörgyi győzelemmel ért véget. Reménykedünk abban, hogy a mai párharc sem zárul másképpen, annak ellenére sem, hogy a küzdelemsorozat előző körében Alexandria nagy meglepetésre megverte Szatmárnémetit, Veres Attila tanítványai pedig gyenge kezdés után tudták csak legyőzni Craiovát. Tehát a házigazdák vannak ,,lépéselőnyben", de hisszük, hogy lányaink megtalálják vendéglátói jó formájára az ellenszert. Tehát: hajrá, lányok; hajrá, Sepsi BC! A találkozót élőben közvetíti a Régió Rádió.

A Kolozsvári CFR nyerte a rangadót

A Kolozsvári CFR egy góllal győzte le a címvédő Unirea Urziceni-t a labdarúgó I. liga tavaszi idényének első, a pontvadászat 18. fordulójának zárómérkőzésén. A meccs egyetlen találata a 43. percben esett, akkor Traore volt eredményes. A forduló további találkozóinak végeredményei: Galac—Curtea de Argeş 1—0, Brassói FC—Gyulafehérvár 2—1, Beszterce—Temesvári Poli 0—0, Steaua—Piatra Neamţ 1—3, Medgyes—FC Vaslui 0—0, Dinamo—Craiova 2—1, Unirea Urziceni—Kolozsvári CFR 0—1. Az élmezőny: 1. Kolozsvári CFR 37 pont, 2. Urziceni (25—14) 34 p., 3. Steaua (26—17) 34 p., 4. Temesvári Poli 32 p., 5. Rapid 31 p.

Mindenkit tisztának találtak

Csaknem 1600 doppingvizsgálatra került sor a vancouveri téli játékok feléig, és ez idáig egyetlen sportolóról sem derült ki, hogy ajzószert használt volna. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfői közlése szerint magas hemoglobinszint miatt ugyan két sportolót öt napra eltiltottak a versenyzéstől, de ez elővigyázatosságból, az érintettek egészségének megóvása érdekében történt. A játékok kezdete előtt 888, a versenyek megkezdése óta pedig 706 mintavételre került sor, ezek közül 362 volt vérvételes.

Eltiltották Mourinhót

Három bajnoki mérkőzésen nem ülhet le José Mourinho vezetőedző az Internazionale labdarúgócsapatának kispadjára, miután a fegyelmi bizottság a hét végi fordulóban mutatott gúnyos kézmozdulatai miatt eltiltotta. A portugál mester szombaton a Sampdoria vendégeként lejátszott és gól nélküli döntetlennel zárult összecsapáson visszaesőként mutogatott, ezért kapta a súlyos büntetést. Mourinhót az bosszantotta fel, hogy csapata az első félidő közepétől kettős emberhátrányban volt kénytelen futballozni. A két kiállított védőt, az argentin Walter Samuelt és a kolumbiai Ivan Cordobát egy-egy meccsre tiltotta el a testület, ugyanakkor két középpályást, az argentin Esteban Cambiasso és a ghánai Sulley Muntari két-két találkozót lesz kénytelen kihagyni, miután sportszerűtlen viselkedésük miatt őket is eltiltották.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-02-24: Sport - Áros Károly:

A tizedik versenynap (Vancouver, 2010)

Tizenkét csapat sorakozott fel a síugrás befejező száma, a csapatverseny rajtjához. Hiányzott Svájc, s természetesen kétszeres egyéni bajnoka, Simon Ammann. Na de ott voltak az éremre esélyes osztrákok, németek, norvégok, lengyelek, szlovének, japánok, finnek...
2010-02-24: Magazin - Sántha Imre Géza:

Nagy Albert teremtő realizmusa (Mementó)

Negyven éve, 1970. február 24-én hunyt el Kolozsváron Nagy Albert, Erdély egyik jelentős, az utóbbi évtizedekben újraértékelt festője.