Új modell a piaconGenfben mutatják be a Dacia terepjáróját

2010. február 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Egymilliárd euró bevételt remél 2010-ben az Automobile Dacia gépkocsigyártó új terepjárómodelljének értékesítéséből, mely iránt már most nagy az érdeklődés annak ellenére, hogy csak márciusban mutatják be hivatalosan, és az árát sem hajlandóak elárulni.

A Ziarul financiar román gazdasági-pénzügyi napilap arról tudósított, hogy a francia Renault tulajdonában lévő gépkocsigyártó már egy éve reklámozza Duster terepjáróját, amelyet a tervek szerint március 2-án mutatnak be a genfi autószalonon.

A gyár először a Duster esetében alkalmaz agresszív reklámkampányt, és népszerűsítette bemutatása előtt a leghosszabb ideig a modellt, amelyből a tervek szerint az idén hatvanezer példányt gyártanak a mioveni-i üzemben. Így várhatóan a Duster teszi ki az idén a gyár termelésének egynegyedét, hisz már több mint tízezer személy jelezte, megvásárolná az új modellt. Tervek szerint a francia gyártó brazíliai és oroszországi üzemében is fogják majd gyártani a terepjárót.

Romániában tavaly a gépkocsik piacán a terepjárókat érintette legkevésbé a gazdasági válság annak ellenére, hogy az eladások itt is 46 százalékkal csökkentek, így csak valamivel több mint 5400 járművet sikerült értékesíteni.

A Dacia 2004-ben a Logannal tört be a piacra, amely itthon és külföldön egyaránt nagy sikernek örvendett, 2008-ban pedig a Sanderóval rukkolt elő.

(MTI—i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-02-24: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Társadalmi támogatottság nélkül nincs válságkezelés

Nagy Ágnes, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsi tagja (képünk) a Romániai Magyar Közgazdász Társaság helyi szervezetének meghívására tartott előadást Sepsiszentgyörgyön. A pénzügyi és gazdasági válság és annak kezelése témában a nagyszámú közönség előtt felvázolta a helyzetet és annak hazai és nemzetközi kilátásait. Az előadás után kérdéseinkre válaszolt.
2010-02-24: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

Újabb ,,aranyveszély” Nagybányán (Uniós előnyöket használnának ki az orosz és ukrán cégek)

Újraindulhat a ciántechnológiás aranykiválasztás Nagybányán, miután a 2000. január 30-i katasztrofális méretű tiszai ciánszennyezést okozó nagybányai Aurul vállalatot megvásárolta Mihail Prohorov orosz milliárdos, akinek vagyonát a Forbes magazin tavaly 9,5 milliárd dollárra becsülte.