MOL Románia: nyereséges, de csökkent az eladás

2010. február 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
A MOL Románia nyereséggel zárta a 2009-es évet, megőrizte tizenegy százalékos piaci részesedését, az üzemanyag-eladás azonban öt százalékkal csökkent az előző évhez képest — közölte a cég.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint a MOL Románia tavaly körülbelül 17 millió euró nyereséget ért el. Az euróban számított üzleti forgalom elsősorban a lej gyengülése miatt esett huszonhárom százalékkal, körülbelül 450 millió euróra, de hozzájárult az üzemanyagpiac általános zsugorodása is, amely elsősorban a kártyás üzletfelek fogyasztásában mutatkozott, e területen tízszázalékos a csökkenés az előző évhez képest. A vállalat üzleti forgalmát főként a kiskereskedelmi és az üzemanyag-kártya üzletágak biztosították, de a többi részleg, a nagykereskedelem, petrolkémia és kenőanyag is hozzájárult az eredményekhez. Ez utóbbiak enyhe növekedést értek el 2009-ben az előző évi eladásokhoz képest. A vállalat idén ötven benzinkút felújítását tervezi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-02-24: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

Újabb ,,aranyveszély” Nagybányán (Uniós előnyöket használnának ki az orosz és ukrán cégek)

Újraindulhat a ciántechnológiás aranykiválasztás Nagybányán, miután a 2000. január 30-i katasztrofális méretű tiszai ciánszennyezést okozó nagybányai Aurul vállalatot megvásárolta Mihail Prohorov orosz milliárdos, akinek vagyonát a Forbes magazin tavaly 9,5 milliárd dollárra becsülte.
2010-02-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Különadó a rejtőzködőkre (Párizs hadat üzent)

Az adóparadicsomokban működő francia vállalkozásokra márciustól különadót vezet be a francia kormány. A Le Figaro napilap közölte annak a tizennyolc országnak a listáját, melyet a francia pénzügyminisztérium állított össze az adózás területén nem együttműködő államokról.