Kazánházból inkubátorház

2010. február 24., szerda, Közélet
A távfűtés megszűnésével a kézdivásárhelyi kazánházak és hőcserélő központok kihasználatlanul állnak, hasznosításukra az előző és jelenlegi városvezetés is gondolt, de mindeddig előrelépés nem történt.

A januári tanácsülésen az egyik volt kazánház inkubátorházzá történő átalakítása is szóba került. Az inkubátorház beindításához szükséges összeg felét pályázati pénzből, felét a város költségvetéséből teremtenék elő. A volt kazánházra manzárdot építenének, ahol száz férőhelyes tanácskozóterem is helyet kapna. A többi kazánházra is körvonalazódik az elképzelés: a Bethlen utcai épületben szociális menhelyet és felzárkózási központot, egy másikban a polgármesteri hivatal melléküzemének garázst és raktárhelyiséget, a harmadikban lakónegyedi sporttermet, a negyedikben pedig szociális lakásokat, illetve fogyatékkal élők számára műhelyeket alakítanának ki. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-02-24: Közélet - Váry O. Péter:

Tüzes évkezdet

Sűrű bevetési programmal indult a háromszéki tűzoltóknak az idei esztendő, az év elejétől február utolsó hetéig összesen 46 riasztást kaptak, s jóllehet, ezekből hét hamis volt, két esetben pedig útközben értesítették őket, fölösleges a helyszínre menniük, a többi bevetés komolynak, esetenként súlyosnak bizonyult.
2010-02-24: Közélet - Szekeres Attila:

Költözik a rendőrség

Ide költözik a sepsiszentgyörgyi rendőrség
Írtuk, hogy szállást keres a rendőrség, mivel a sepsiszentgyörgyi kapitányság Csíki utcai székházát vissza kell szolgáltatni az örökösöknek, akik jogerős törvényszéki végzéssel megkapták a tulajdonjogot.