Svájci ajándék az őrkői gyerekeknek

2010. február 24., szerda, Közélet

A Svájci Evangéliumi Egyházak Segélyszervezete, a HEKS ― régi partnere az illyefalvi LAM Alapítványnak ― tavalyi látogatásának egyik eredménye a Néri Szent Fülöp Iskolában az ajándékosztás.

Látva az őrkői gyerekek életfeltételeit, hazatérve Svájcba gyűjtést indítottak, hogy a cigánytelep gyerekeinek csomagokat juttathassanak. Feltételük annyi volt csupán, hogy az óvoda 125 kicsije és az iskola 231 diákja mind részesüljön ajándékban, tanulmányi eredményeiktől függetlenül. Az általuk összegyűjtött 1800 euróból az illyefalvi LAM által vásárolt és összeállított csomagokat ― tanszereket és egy kis édességet ―, illetve a zene- és nyelvórákon hasznavehető két CD-lejátszót február 19-én adták át az óvodásoknak, diákoknak. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-02-24: Közélet - Szekeres Attila:

Költözik a rendőrség

Ide költözik a sepsiszentgyörgyi rendőrség
Írtuk, hogy szállást keres a rendőrség, mivel a sepsiszentgyörgyi kapitányság Csíki utcai székházát vissza kell szolgáltatni az örökösöknek, akik jogerős törvényszéki végzéssel megkapták a tulajdonjogot.
2010-02-24: Közélet - :

Gyorskölcsönt csak itthon

Széles körben elterjedt az ügyfelek átverése a hitelnyújtó intézményekben és zálogházakban: a fogyasztóvédelmi hivatal országos kampánya során majdnem minden egységben észleltek szabálysértést, sok esetben bírságoltak is.