Eltűnt embereket találtak Madeirán

2010. február 24., szerda, Világfigyelő
Negyvennyolcra nőtt a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek halálos áldozatainak száma a Portugáliához tartozó Madeira szigetén.

A korábban eltűntként nyilvántartottak száma viszont csökkent, miután 19 személyt megtaláltak — közölték a hatóságok tegnap. Hat további tetemet találtak, ezzel 48-ra emelkedett a szigetet az utóbbi száz évben ért legsúlyosabb katasztrófa halálos áldozatainak száma. Ugyanakkor az eltűnt személyek száma, amelyet vasárnap 32-ben adtak meg a hatóságok, csökkent, mert tizenkilencen épségben előkerültek. Az áldozatok között eddig egyetlen külföldi van, egy brit turistanő, akit magával ragadott az ár, és vízbe fúlt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-02-24: Világfigyelő - :

Félszáz letartóztatás Törökországban

Félszáz katonatiszt kihallgatását kezdte meg az ügyészség tegnap Törökországban az Ergenekon-ügyként elhíresült állítólagos kormányellenes összeesküvés miatt zajló eljárásban.
2010-02-24: Világfigyelő - Mózes László:

Röviden

Magyarok a vajdasági választói névjegyzéken
A magyar—szerb kapcsolatok fejleményeit és a vajdasági magyar nemzeti közösség helyzetének alakulását tekintette át Bajnai Gordon miniszterelnök Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével folytatott tegnapi budapesti megbeszélésén — közölte a kormányszóvivői iroda. Pásztor István tájékoztatta a kormányfőt a felkészülésről a magyar kisebbség önkormányzataként működő Magyar Nemzeti Tanács megválasztására, kiemelve, hogy a törvényben előírtnál nagyobb számban, több mint 130 000-en iratkoztak fel a választói névjegyzékre, így az önkormányzati testületet a szerbiai magyarság közvetlenül választhatja meg. A 35 tagú Magyar Nemzeti Tanács közvetlen megválasztásának az a feltétele, hogy a választásra jogosult tagoknak legalább a fele iratkozzék fel a névjegyzékre. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 118 000 embernek kell regisztráltatnia magát március 11-ig. A választások a nyár elején lesznek.