Haszontalan szerzemények

2010. február 25., csütörtök, Család

Bárkivel előfordul, hogy pillanatnyi kísértésnek engedve valamilyen teljesen felesleges dolgot vásárol, ám egy oroszországi felmérés szerint a férjek is a leghaszontalanabb szerzemények listájára kerültek.

A SuperJob.ru fejvadászcég az aktív korú népesség kétezer képviselőjét faggatta ki február elején arról, hogy mely tárgyakat tartja a leghaszontalanabbaknak. Mint kiderült, az első helyre hat százalékkal a különféle konyhai berendezések — kenyérsütő, kávédaráló, elektromos vízmelegítő, turmixgép és hasonlók — kerültek, amelyeket a reklám hatására vásároltak meg. Ami a konyhai felszerelés további sorsát illeti, többnyire a friss szerzeményt eltették, hogy ne is lássák többet, vagy elajándékozták, esetleg kidobták.

A második helyre a rokonság került. A megkérdezettek négy százaléka ironikusan felsorolta férjét-feleségét, anyósát-apósát, vejét-menyét. Ebbe a kategóriába kerültek a munkahelyi vezetők is. Ugyancsak négy százalékkal szerepel a haszontalan szerzemények listáján a ruhanemű.

Két százalék azoknak az aránya, akik a személygépkocsi, a szobabicikli és kondigépek vásárlását szánják-bánják. Két-két százalékkal részesültek a felesleges szerzemények listáján a különböző szépészeti eszközök, a háziállatok, valamint a mobiltelefonok is.

A válaszadók egy százaléka a bizsuk, kozmetikumok, cipők, DVD-lejátszók, játékok és játékkonzolok, sílécek és kerékpár megvásárlását bánja. Mások nem értik, hogy miért is mentek bele egy ingatlanvásárlásba, vagy mi késztette őket arra, hogy egy teljesen felesleges tanfolyamra, szakra iratkozzanak be.

A válaszadók tizenkilenc százaléka a legképtelenebb dolgokat sorolta fel, akadt olyan is, aki egy szökőkutat nevezett meg haszontalan szerzeményként.

Érdekes módon a megkérdezettek tizenkilenc százaléka hite szerint sohasem vásárol semmit feleslegesen — vagy azért, mert mindent alaposan megfontol és megtervez, vagy azért, mert tulajdonképpen nincsenek haszontalan dolgok, minden szerzemény jó lehet még valamire, ha másra nem, arra, hogy a vásárlás pillanatnyi örömet szerezzen tulajdonosának.

(MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-25: Család - :

A hosszú együttlét titka: két tévé

A hosszú házasság titka a külön tévékészülék — ez a lehető leghitelesebb forrásból, Nagy-Britannia házassági rekordereitől tudható. A 98 éves, liverpooli Bill Turpin és neje, a 97 éves Peggy 77 éve él boldog házasságban; ezzel ők tartják a jelenlegi brit házassági időrekordot.
2010-02-25: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk rokonainkkal és ismerőseinkkel, hogy
özv. FERENCZ ILONA
életének 87., özvegységének 27. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2010. február 25-én 14 órakor lesz az árkosi családi háztól.
Bánatos hozzátartozói
4975