Szondáznak

2010. február 26., péntek, Közélet

A közúti balesetek okozóinak elsöprő többségéről kiderült, hogy ittas volt. Ez érvényes mind a gépkocsivezetőkre, mind a gyalogosokra. A rendőrség ezentúl kiemelten figyel az autóvezetőkre, gyakran szerveznek alkoholtesztes tematikus akciót — közölte Corneliu Câmpeanu megyei rendőrfőkapitány.

A forgalmisták fokozott erővel ellenőrzik a közutakat. Elmúlt hétvégén tizenkét járőrkocsi volt úton, két közúti bűncselekményt füleltek le, és 338 kihágást jegyzőkönyveztek. 90-en radarba futottak, 15-en záróvonalon előztek, a megbírságoltak között 84 sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi gyalogos volt. 21 vezetői jogosítványt függesztettek fel, műszaki hiba miatt 9 forgalmi engedélyt vontak be. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-02-26: Közélet - Farkas Réka:

Sokba kerülnek a kóbor kutyák (Sepsiszentgyörgy)

Tanácsülésen is vitát szült a Szépmezőn kialakított kutyamenhely fenntartása. Az önkormányzat havi 12 300 lejjel járul hozzá, és voltak, akik sokallták, mások a körülbelül megállapított összegeket kifogásolták, s akadt, aki szóvá tette, amíg nem tudják rendezni a rászoruló gyermekek sorsát, nem kellene kóbor kutyákra költeni a pénzt.
2010-02-26: Közélet - :

Épül a vargyasi sportcsarnok

Február első napjaiban a höltövényi Pascomat Kft. nekifogott a százötven férőhelyes vargyasi sportcsarnok építésének.