Épül a vargyasi sportcsarnok

2010. február 26., péntek, Közélet

Február első napjaiban a höltövényi Pascomat Kft. nekifogott a százötven férőhelyes vargyasi sportcsarnok építésének.

Ilkei Ferenc polgármester szerint, bár a költségeket az Országos Beruházási Ügynökség fedezi, a közművesítés jelentős terhet ró az önkormányzatra: több száz méteren elektromos kábeleket kell húzniuk, a transzformátort kicserélik, de megtörténhet, hogy a vízhálózatot is ki kell bővíteniük. Pavel Cuc munkafelügyelő úgy véli, a fémelemekből álló, 29x45 méteres csarnok átadása október végén, november elején megtörténhet. Ilkei Ferenc elmondta: a vargyasiak annyira várják az átadás pillanatát, hogy már a napokban kérést tettek le bérlésére a minifoci-kedvelők. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-02-26: Közélet - :

Szondáznak

A közúti balesetek okozóinak elsöprő többségéről kiderült, hogy ittas volt. Ez érvényes mind a gépkocsivezetőkre, mind a gyalogosokra. A rendőrség ezentúl kiemelten figyel az autóvezetőkre, gyakran szerveznek alkoholtesztes tematikus akciót — közölte Corneliu Câmpeanu megyei rendőrfőkapitány.
2010-02-26: Közélet - :

Kilőtték a veszett farkast Gelencén

Február 19-én Zabola felől megjelent Gelence ipari negyedében egy farkas, mely kóbor kutyákat harapott meg. Már aznap sikerült a farkast kilőni, az állat-egészségügyi laboratórium vizsgálata szerint veszett volt.