Kilőtték a veszett farkast Gelencén

2010. február 26., péntek, Közélet

Február 19-én Zabola felől megjelent Gelence ipari negyedében egy farkas, mely kóbor kutyákat harapott meg. Már aznap sikerült a farkast kilőni, az állat-egészségügyi laboratórium vizsgálata szerint veszett volt.

Az eredmény közlése után Szakács Tibor polgármester összehívta a helyi katasztrófavédelmi bizottságot, és eldöntötték, hogy az állat-egészségügyi igazgatósággal, a rendőrséggel és a vadászegyesülettel együttműködve kilövik a kóbor ebeket, amire az összes szükséges engedélyt beszerezték. A vadászok tegnap megkezdték a község területén a kóbor kutyák kilövését. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-02-26: Közélet - :

Épül a vargyasi sportcsarnok

Február első napjaiban a höltövényi Pascomat Kft. nekifogott a százötven férőhelyes vargyasi sportcsarnok építésének.
2010-02-26: Közélet - :

Nyílt nap a polgárvédelem ünnepén

A sok éven át külön fegyvernemként működő, 2005 óta a megyei készenléti felügyelőségek kebelében a tűzoltósággal összevont polgárvédelem február 28-án ünnepli fennállásának 77. évfordulóját.