Kézdivásárhelyen sem akarják elpolitizálni március 15-ét

2010. február 26., péntek, Közélet

Rácz Károly kézdivásárhelyi polgármester az idei március 15-i főtéri rendezvénnyel kapcsolatosan lapunk érdeklődésére elmondta: akárcsak tavaly, a március 15-i Gábor Áron téri rendezvény fő szervezője a polgármesteri hivatal és az önkormányzat lesz, mivel nem akarják, hogy az RMDSZ vagy a Magyar Polgári Párt kisajátítsa azt.

Rácz beismerte, hogy István Zoltán, az RMDSZ városi szervezetének elnöke írásban kérte, az érdekvédelmi szervezet legyen a szervező, de ezt nem tartja jó ötletnek. Közölte, hogy a kézdivásárhelyi ünnepségen Kelemen Hunor művelődési miniszter is jelen lesz, és beszédet is mond az ágyú hazakerülésével kapcsolatosan. Az ünnepség főszónoka Gögh Gábor budapesti hadtörténész lesz, és Tolcsvay László énekes is szól az ünneplő tömeghez.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-02-26: Közélet - :

Nyílt nap a polgárvédelem ünnepén

A sok éven át külön fegyvernemként működő, 2005 óta a megyei készenléti felügyelőségek kebelében a tűzoltósággal összevont polgárvédelem február 28-án ünnepli fennállásának 77. évfordulóját.
2010-02-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
* Lajkó Félix és Brasnyó Antal ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a színház nagytermében koncertezik.