Mi, hol, mikor?

2010. február 27., szombat, Mi, hol, mikor?
Zene

* Lajkó Félix és Brasnyó Antal ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a színház nagytermében koncertezik.

* A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében vasárnap 17 órától jótékonysági koncertet tartanak Szabó Andrea leukémiás kislány megsegítésére. Fellép: a Cantus kamarakórus, a Hálaadás Református Dalárda, a Boldog Özséb Kórus, a csernátoni ificsoport, a Salus, a Molnár Józsiás Iskola zenekara, az Üzenet együttes, a Református Kollégium ifjúsági kórusa. Szervező: Eventus Plus Egyesület, Zöld Nap Egyesület.

* A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Cantus Firmus Vegyes Kara vasárnap a nagyszebeni református templomban koncertezik.

Színház

* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében vasárnap 19 órától Molnár Ferenc Liliom című előadását játssza Rusznyák Gábor rendezé­sében.

* A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház vasárnap 19 órától a színház nagytermében előadja Biljana Srbljanovic Poveşti de familie című darabját. Rendező: Cristian Ban.

Kiállítás

A Bikmakk Kulturális Egyesület szervezésében vasárnap 12 órakor a bikfalvi kultúrotthon nagytermében megnyílik Zayzon Ádám kiállítása, amelyen új farsangi maszkjai mellett a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban kifejtett több évtizedes tevékenységéből is ízelítőt kínál. A kiállítás előzetes időpont-egyeztetés alapján március 7-ig tekinthető meg. Telefon: 0731 367 340.

Hitvilág

* A Vargyasról elszármazott unitáriusok szervezésében vasárnap 16 órától szeretetvendégséget tartanak a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház tanácstermében.

* Sepsiszentgyörgyön az Olt utca 8. szám alatt hétfőn 19 órától Imitatio Christi-bibliaóra lesz, amelynek témája Történelem, avagy próféciák (Dá­niel próféta könyve). Bevezetőt mond Barkó István.

Ügyelet

* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), szombaton 15―17 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária (0267 311 014) teljesít szolgálatot.

* Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8―12 és 16―20 óráig a Grigore lan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 3113 513), csütörtökig naponta 20―8 óráig az 1918. December 1. úti Hypocrate (0267 311 355), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9―12 és 16―20 óráig, illetve éjszaka a Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől az Ambrózia (0267 360 608), Kovásznán szombaton 8―13 óráig a Farmacom, 8―12 óráig a Vipera, vasárnap 12.30―14.30 óráig a Cella-Zărnescu patika tart ügyeletet.

Röviden

Elzárják az ivóvizet hétfőn 8 és 15 óra között Sepsiszentgyörgyön a Puskás Tivadar utca 16/A tömbházában és a családi házakban, valamint a Grigore Bălan tábornok úti 30-as, 31-es és 32-es tömbházban. A szolgáltatás újrakezdése után rövid időre a víz zavaros lehet, amiért a fogyasztók megértését kérik. A sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. a fogyasztók elnézését kéri az Állomás negyedben és az Olt utcában csütörtökön szolgáltatott zavaros víz miatt. A kellemetlenség egy főnyomóvezetéken történt csőtörés elhárításának következménye, amelynek során felszakadtak a lerakódások a vezetékek faláról. A hibaelhárító csoportok vezetékmosatásokat vé­geznek a szolgáltatás megfelelő minősége eléréséig.

Áramszünet. Hétfőn 8.30— 5 óráig Kézdivásárhelyen az 1918. December 1. utcai 22/D, E, F tömbházban, 9—16 óráig Sepsiszentgyörgyön a Bolyai János utcában és a 2-es, 3-as, 4-es tömbházban szünetel az áramszolgáltatás.

Kékfény

Csempészett cigaretta. A közlekedésrendészek kedden megállítottak egy Ilfov megyében bejegyzett személygépkocsit, amelyet F. Adrian (41) burakesti lakos vezetett. A kocsiban különféle márkájú, ukrajnai és moldovai zárjegyes cigarettákat találtak. Ezeket elkobozták, és nyomozás indult eredetük megállapítására.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-02-26: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhelyen sem akarják elpolitizálni március 15-ét

Rácz Károly kézdivásárhelyi polgármester az idei március 15-i főtéri rendezvénnyel kapcsolatosan lapunk érdeklődésére elmondta: akárcsak tavaly, a március 15-i Gábor Áron téri rendezvény fő szervezője a polgármesteri hivatal és az önkormányzat lesz, mivel nem akarják, hogy az RMDSZ vagy a Magyar Polgári Párt kisajátítsa azt.
2010-02-27: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagyapa, testvér, após, rokon, keresztapa, sógor, apatárs, vő, szomszéd, jó barát, az étfalvazoltáni
id. SÉRA ANDRÁS
életének 71., házasságának 44. évében hirtelen elhunyt.
Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt idő arra, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek az égre.
Egy csillag érted ég, ki fent laksz már a magas égben, ki vigyázol ránk onnan, fentről, s lelkünkhöz szólsz a végtelenből.
Addig vagy boldog, míg van, aki szeret, s hogy milyen fontos is volt neked, csak akkor tudod meg, ha már nincs veled.
Mindig egy célod volt, családodért élni, csak a halál tudta széttépni.
Drága halottunk földi maradványait 2010. február 28-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól az étfalvi temetőben.
A gyászoló család
4980