Sport

2010. február 27., szombat, Sport

Minifoci

* A zabolai kispályás labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának eredményei: Rdosz—Tanács 4—15, Reál Margit—Kéknefelejcs 3—4, Kovásznai Pepsi—Agro Star 0—3, Barkácsolók—Tamásfalvi Farmerok 4—10, Phoenix—Spártaiak 2—3. Az állás: 1. Tanács 51 pont, 2. Kéknefelejcs 41 p., 3. Reál Margit 31 p., 4. Tamásfalvi Farmerok 30 p., 5. Agro Star 25 p., 6. Spártaiak 20 p., 7. Barkácsolók 16 p., 8. Rdosz 16 p., 9. Phoenix 12 p., 10. Kovásznai Pepsi 4 p.

* Ma és holnap a sepsiszentgyörgyi új sportcsarnokban 12 csapat részvételével kerül sor a már hagyományos kispályás labdarúgó Tavasz Kupára. A kétnapos küzdelemsorozat első csoportkörének mérkőzései: MTH—Hortigála (9 óra), Téglás Panzió—Bicon (9.30 óra), Sprintis—Dr. Office (10 óra), Kőröspatak—Partizán (12.30 óra), Árkos—FC Amigos (13 óra), Naracs FC—Phöenix (13.30 óra).

Csúcsrangadó: Sepsi BC—Târgovişte

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk, a Sepsi BC vasárnap 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnokban fogadja a címvédő Târgoviştét az A-osztályos pontvadászat második szakaszának ötödik fordulójában. Kemény meccs előtt állnak a zöld-fehér mezes lányok, mivel a Târgovişte hazai porondon ebben a szezonban mindent megnyert, amit lehetett, s biztos, nagy bizonyítási vággyal érkezik Háromszékre, miután szerdán este az Európa Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 76—55-re kikapott az orosz Dinamo Kurszk otthonában, és 133—130 összesítéssel kiesett a nemzetözi sorozatból. Veres Attila tanítványainak a kezében viszont ez lehet az aduász, mivel az Európa Kupából való kiesés és a túlzott győzni akarás derékba törheti a bajnokcsapatot. Továbbá az is Diaconuék mellett szól, hogy a legutóbbi mérkőzésüket — az Alexandria ellen — majdhogynem a pokol bugyraiból hozták vissza, és fölényesen nyerték meg. Bárki is nyeri a vasárnap esti találkozót — mi, szentgyörgyiek Sepsi BC-s győzelemben reménykedünk —, egy dologban biztosak lehetünk: az ország két legjobb csapatának párharca fordulatos, szép és kosárdús mérkőzést hoz majd. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi BC! A csúcsrangadót a Régió Rádió élőben közvetíti. A forduló további mérkőzései: Aradi ICIM—Rapid, Craiova—Alexandria, Szatmárnémeti—Nagyvárad. Az öt háromszéki kosaraslányt foglalkoztató Brassói Galaktika ma a Temesvárt látja vendégül.

Futsal

Vasárnap mindkét háromszéki együttesünk pályára lép: a kézdivásárhelyiek itthon, a szentgyörgyiek pedig idegenben. Az I. ligás Sepsi FC holnap 19 órától Székelyudvarhely otthonában vendégeskedik, a II. ligás KSE pedig 18 órától a Roşiorii de Vedét látja vendégül a céhes városbeli sportcsarnokban. A zöld-fehér mezes szentgyörgyiek találkozóját élőben közvetíti a Régió Rádió.

A Liverpool továbbjutott

A Liverpool 3—1-es győzelmet aratott idegenben az Unirea Urziceni ellen, így 4—1-es összesítéssel bejutott az Európa-liga legjobb 16 csapata közé. Ugyanez nem sikerült a Romának, amely hazai pályán is kikapott 3—2-re a Panathinaikosztól. A Marseille 6—2-es összesítéssel búcsúztatta a dán FCK-t, míg a Galatasaray—Atlético Madrid találkozón Diego Forlán a 90. percben lőtte tovább a spanyol csapatot. A nyolcaddöntő párosítása: Hamburger SV—RSC Anderlecht, Rubin Kazany—VfL Wolfsburg, Atlético Madrid—Sporting Lisboa, Benfica—Olympique Marseille, Panathinaikosz—Standard Liege, Lille—FC Liverpool, Juventus—FC Fulham, Valencia—Werder Bremen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-02-27: Sport - Áros Károly:

A tizenharmadik versenynap (Vancouver, 2010)

a tizenkettedikről elmaradt női óriás-műlesiklással folytatódott, melyen nyolcvanhatan rajtoltak, és végül hatvanan fejezték be a küzdelmet. Igazán izgalmassá az amerikai Mancuso szereplése után vált a verseny, hiszen ő 2:27,66 percre emelte az időmércét.
2010-02-27: Magazin - Csinta Samu:

Gopo-díj-várományos a Varga Katalin (Rangos jelölések sepsiszentgyörgyi művészeknek)

Hét kategóriában is díjra jelölték a Varga Katalin balladája című filmet a romániai filmek Oscar-díjának nevezett Gopo-gálán. A kis túlzással háromszékinek is nevezhető alkotásért a legjobb film, legjobb női főszerep (Péter Hilda), legjobb operatőr (Győri Márk), legjobb mellékszereplő (Pálffy Tibor), legjobb eredeti filmzene (Steven Stapleton, Geoff Cox), legjobb vágás (Fekete Mátyás), legjobb hang (Kovács Györgyi, ifj. Erdélyi Gábor, Székely Tamás) kategóriákban szoríthatunk.