Zayzon Ádám, a szentgyörgyi Gepetto

2010. március 2., kedd, Közélet

A szentgyörgyi Gepettót, azaz Zayzon Ádám kellékkészítő mestert köszöntötték vasárnap délben Bikfalván a kultúrházban megnyílt kiállítása alkalmából.

Ő készítette ugyanis a Tamási Áron Színház bábelőadásainak megannyi gyönyörű hősét, farsangi maszkokat, de színpadi ezermesterkedésének számos, más tökéletes darabját is láthatták az érdeklődők. Kiállításon még soha nem fordultak meg ennyien a falu művelődési házában. Kerezsi János, a Bikmakk Egyesület vezetője olyan színházi emberként emlegette Zayzon Ádámot, aki több évtizedes munkája során soha nem kapott tapsot. A népes gyermeksereg számára Nagy Kopeczky Kálmán és Nagy Lázár József vérbeli bábelőadása tette még emlékezetesebbé a rendezvényt. Kerezsi Nemere képzőművész szerint Zayzon kellékei annyira élethűek, hogy már azt hisszük, valódiak — legyen az vaddisznófej, telefon vagy puska —, de nem azok. (mózes)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-03-02: Közélet - :

Gelencén folytatják a tömbházépítést

Ha csigatempóban is, de folytatódik a nagyközség Szentkatolna felőli végén három évvel ezelőtt elkezdett, fiatal házasoknak szánt két 12—12 lakrészes tömbház építése.
2010-03-02: Közélet - :

Nem járnak óvodába

Tíz óvodáskorú gyermekből három otthon marad — derül ki a megyei tanfelügyelőség kimutatásából.