Nem járnak óvodába

2010. március 2., kedd, Közélet

Tíz óvodáskorú gyermekből három otthon marad — derül ki a megyei tanfelügyelőség kimutatásából.

Ezerhatszázan városon, több mint kétezren falun nem járnak óvodába a 3—7 év közötti gyermekek közül, a jelenlegi előkészítő csoportokban ezerrel kevesebben tanulnak, mint az első osztályokban. Négy esztendővel ezelőtt 8786 óvodást jegyeztek a megyében, jelen tanévben százzal többet. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-03-02: Közélet - :

Zayzon Ádám, a szentgyörgyi Gepetto

A szentgyörgyi Gepettót, azaz Zayzon Ádám kellékkészítő mestert köszöntötték vasárnap délben Bikfalván a kultúrházban megnyílt kiállítása alkalmából.
2010-03-02: Közélet - :

Páváról a kincses városban

A társadalmi mobilitás, népi építészet, az önéletírás gyakorlata, nyelvjárás, nevek, tánckultúra, táplálkozási szokások, életmód, viselet témával tartottak konferenciát a Babeş—Bolyai Tudományegyetem, a Kriza János Néprajzi Társaság és a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum közös szervezésében szombaton Kolozsváron.