Nagyszebenbe mennek a nyertesek

2010. március 2., kedd, Közélet

A rétyi és a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola diákkórusa dicséretet, az uzoni és a Székely Mikó Kollégium tanulói harmadik helyet, a berecki és a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola kórusa második helyezést ért el az V—VIII. osztályos diákkarok szombati megyei döntőjén.

A legnagyobb pontszámot és a megyék közötti szakaszra való továbbjutást a Mikes Kelemen Főgimnázium Szőts Dániel vezette kórusa érdemelte ki, a Plugor Sándor Művészeti Líceum (karnagy Sándor Kinga) diákjai, akik külön kategóriában versenyeztek, szintén továbbjutottak a március végi szebeni döntőre. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-03-02: Közélet - :

Páváról a kincses városban

A társadalmi mobilitás, népi építészet, az önéletírás gyakorlata, nyelvjárás, nevek, tánckultúra, táplálkozási szokások, életmód, viselet témával tartottak konferenciát a Babeş—Bolyai Tudományegyetem, a Kriza János Néprajzi Társaság és a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum közös szervezésében szombaton Kolozsváron.
2010-03-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
A magyarországi Pomázi Zoltán gitárművész zenés, interaktív műsort (ismert Bojtorján- és Halász Judit-dalokat) mutat be ma 13 órától a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum dísztermében és pénteken 12.15 órától a Székely Mikó Kollégium étkezdéjében. A jegy ára: 5 lej.