Mi, hol, mikor?

2010. március 3., szerda, Mi, hol, mikor?
Zene

A magyarországi Pomázi Zoltán gitárművész zenés, interaktív műsort (ismert Bojtorján- és Halász Judit-dalokat) mutat be ma 13 órától a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum dísztermében és pénteken 12.15 órától a Székely Mikó Kollégium étkezdéjében. A jegy ára: 5 lej.

Színház

A sepsiszentgyörgyi M Stú­dió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében Molnár Ferenc Liliom című darabját csütörtökön 19 órától adja elő. Rendező: Rusznyák Gábor. A helyek száma korlátozott, idejében váltsanak jegyet! Az előadás kezdete után nincs lehetőség a késve érkezőket beengedni.

Hitvilág

A sepsiszentgyörgyi unitárius egyház hiterősítő imahetén ma 18 órától Kotecz József felsőrákosi unitárius lelkész szolgál, csütörtökön Fekete Levente nagyajtai unitárius lelkész hirdeti az igét.

Tűz! Tűz!

Hétfőn este néhány perccel kilenc óra előtt riasztották a tűzoltókat Csomortánba, ahol egy csűr égett. A kézdivásárhelyi hivatásos és a kézdialmási önkéntes tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését, de a csűr leégett, benne három tonna széna, 2,5 tonna szalma és két köbméter deszka. A tűz valószínű oka a nem megfelelő fényforrás ― tájékoztattak a tűzoltók.

Kékfény

Lopások. Szombaton a közbiztonságiak rajtakaptak négy fiatalt, amint egy sepsiszentgyörgyi tömbházban vascsöveket vágott ki, hogy a begyűjtő központban értékesítse. * Hétfőn jelentette egy férfi a sepsiszentgyörgyi rendőrségen, hogy a csíki negyedben az egyik lokálban eltűnt a telefonja. A rendőrök a gyanúsított nyomára bukkantak: N. Alexandrunál megtalálták a telefont. * Hétfőn éjjel fél kettőkor a kézdivásárhelyi közrendészek elkapták I. Iulian Gelu (21) helybeli lakost, aki éppen egy autót fosztott ki. A kivizsgálás alatt felmerült a gyanú, hogy ez nem az első eset, ezért kiterjesztették a nyomozást.

(Rendőrségi tájékoztató)

A tetrapak gyűjtése

A hűtött italok csomagolásához (üdítő, tej, tejszín) használt tetrapak dobozok a papírgyűjtő konténerekbe helyezhetőek el. Az üres dobozokat összenyomva kell elhelyezni a hulladékgyűjtő edénybe, csökkentve ezáltal a térfogatot. Ilyen jellegű hulladékot a Sepsiszentgyörgy, Energia utca 2. szám alatti hulladékudvarban is le lehet adni hétköznap 8 és 20 óra között. Bővebb információk a 0267 310 123-as telefonon. Egy italoskarton hetvenöt százaléka papír, húsz százaléka polietilén, öt százaléka alumínium.

Röviden

Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától Hobbi Cserebereklub, 19 órától a Holló Ernő Sajtópincében meghívott B. Kovács András újságíró, szerkesztő, közíró. Téma: új könyve, Az uniós stressz apropójára: Annyiféle stressz fojtogat bennünket ― s most még az unió is felsorakozik? A könyv a helyszínen megvásá­rolható, a szerző dedikál. Házigazda: Matekovics János.

Táncház. A sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban ma 20 órától táncház, zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. A széki néptánc- és énektanítást erdélyi táncrendek, nótázás követi. Há­zigazda: Hunor és Marcsi.

Találkozók. A kézdivásárhelyi A rák ellen a jövőért egyesület csütörtökön 16 órakor a nyugdíjasklubban tartja találkozóját. Meghívott: dr. Sándor Erzsébet főorvos, aki a cukorbetegségről és a cukorbetegek táplálkozásáról tart előadást. A kővári általános iskola tanulói köszöntik az egyesület nőtagjait a közelgő nőnap alkalmából. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. * A sepsiszentgyörgyi unitárius gyülekezet tanácstermében csütörtökön 17 órától a diszlexiás gyermekek szülei tartanak találkozót. Meghívott: Kovács-Vajda Júlia logopédus.

Áramszünet. Ma 8—15 óráig Torján a 4-es transzformátor körzetében, csütörtökön 9—16 óráig Nagybaconban a főútnak az Uzonka Kft. és a Bathaszegelet közötti szakaszán, a központi tömbházakban, az orvosi rendelőben és a községházán, csütörtökön és pénteken 8—15 óráig Kézdiszentléleken a 6-os és 7-es transzformátor körzetében, Kézdiszentkereszten és Bélafalván szünetel az áramszolgáltatás.

Pályázat

A Határon Túli Magyarok Információs Központja Alapítvány pályázatot hirdet Csalá­di történelem címmel. Olyan családi események, életutak bemutatását várják, amelyek mögött érdekes és fontos, 1970 előtti történelmi események különleges részletei is megismerhetőek. Idős emberek elmondásaiból származó, régi, különleges történeteket szeretnének összegyűjteni. A történelmi részeket illetően tárgyilagos leírásokat várnak, kérik, hogy az egyéni minősítéseket, politikai véleménynyilvánításokat kerüljék. A munka készülhet riport, leíró vagy bemutató formában is. Az írásokat a http://www.htmik.hu/ oldal Családi történelem rovatába várják. (A témához kapcsolódóan régi fényképeket is lehet küldeni.) Beküldési határidő: 2011. március 31.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-03-02: Közélet - :

Nagyszebenbe mennek a nyertesek

A rétyi és a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola diákkórusa dicséretet, az uzoni és a Székely Mikó Kollégium tanulói harmadik helyet, a berecki és a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola kórusa második helyezést ért el az V—VIII. osztályos diákkarok szombati megyei döntőjén.
2010-03-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Megrendült szívvel tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, dédapa, rokon, a betlenszentmiklósi születésű mihályfalvi (Szeben megye)
VASS ÁRPÁD
nyugalmazott
református lelkipásztor
életének 81., boldog házasságának 54. évében 2010. március 2-án csendesen elhunyt.
Felejthetetlen halottunk földi maradványait március 4-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a baróti református temetőben a ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés napján 12 órától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
H. L.