Sport

2010. március 10., szerda, Sport
Egy arany-, két ezüst-, két bronzérem

A minikadett, kadett, ifjúsági és felnőtt korosztályú shotokan karate Nagyváradon megrendezett országos bajnokságán a Master Karate Club egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerezett.

Több, mint jó teljesítmény. A részletes eredmények: aranyérmes: Ivan Lepedat — ifjúsági, szabadharc (kumite), 55 kg; ezüstérmesek: Deák István — ifjúsági, szabadharc (kumite), 55 kg és Gál Radu — felnőtt, szabadharc, -85 kg; bronzérmesek: Ivan Lepedat — ifjúsági, formagyakorlat (kata) és Balázs Schrádi Renáta — ifjúsági, szabadharc, +60 kg. Gratulálunk valamennyiüknek! A klub kitartóan várja az újabb és újabb 7—14 éves gyerekek jelentkezését minden kedden és csütörtökön 18 órakor. Oktató: Pakocs Ferenc négydanos érdemes edző. (á)

Sepsi BC—Kolozsvár

A sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok felújítási munkálatai miatt az A-osztályos női kosárlabdacsapat, a Sepsi BC ma 18 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban mérkőzik meg a Kolozsvári U-val a Román Kupa második körének visszavágóján. Mint ismeretes, a zöld-fehér mezes alakulat 66—48-ra nyerte meg a párharc első összecsapását, s ha a papírformát vesszük figyelembe, akkor az esti meccs tét nélküli, mondhatni, edzőmérkőzés, formaellenőrző találkozó lesz. Tehát Veres Attila tanítványai ebben az idényben már háromszor győzték le a kincses városbeli lányokat, így egy újabb szentgyörgyi siker ellenük egyszerűen elképzelhetetlen. A bajnokságban a Sepsi BC százszázalékos teljesítménnyel vezeti az A1-értékcsoportot, míg Kolozsvár az A2 második helyezettje. A kézdivásárhelyi találkozót 17.45 órától élőben közvetíti a Régió Rádió (Sepsiszék 88,7 MHz, Orbaiszék 107,2 MHz, Kézdiszék 88 MHz, Erdővidék 90,5 MHz). A további mérkőzések: Szatmárnémeti—Nagyvárad 68—67 (kettős győzelemmel és 143—115-ös összesítéssel továbbjutott a Szatmár), Târgovişte—Aradi ICIM (az első meccsen 87—59; ma 18 óra), Gyulafehérvár—Bukaresti Olimpia (67—81; csütörtökön 18 óra). A Román Kupa négyes döntőjét március 26—27-én rendezik meg, az elődöntők párosításait március 12-én, pénteken sorsolják ki. Ugyanakkor derül ki az is, hogy a torna fináléjába jutott négy együttes közül melyik rendezheti meg a Final Fourt.

71 pontot szórt Kínában a volt NBA-kosaras

Elképesztő dobóformával 71 pontot szerzett egy kínai bajnoki kosárlabda-mérkőzésen Andre Emmett, aki korábban megfordult az észak-amerikai profi ligában (NBA) is. A Shandong 27 éves amerikai légiósa 34 kétpontos kísérletéből 28-at értékesített, elsüllyesztett három triplát, továbbá hat büntetőjéből egyet sem rontott el hét végén a Jiangsu Dragons ellen 129—113-ra megnyert találkozón. A kínai bajnokság előző rekordja 70 pont volt, amelyet Szun Csün ért el 2000-ben. A dallasi születésű hátvéd 2004-ben mutatkozott be az NBA-s Memphis Grizzliesben, de nyolc mérkőzés után Litvániában, majd Belgiumban és Franciaországban folytatta pályafutását, mielőtt Ázsiába szerződött volna.

A mai program

Ma a nyolcaddöntők újabb két visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: Madridban az Olympique Lyon vendégszerepel, míg az AC Milan a Manchester Unitedhez látogat. A mérkőzések (nyolcaddöntő, visszavágók): Real Madrid—Olympique Lyon (az első mérkőzésen 0—1; RTV1, 21.45 óra), Manchester United—AC Milan (3—2).

Jobban érzi magát

Hivatalos közleménye szerint jobban érzi magát az otthonában liftaknába esett angol Forma—1-es legenda, Stirling Moss. A négyszeres vb-ezüstérmes Moss mindkét bokája eltört, több lábcsontja is töréseket szenvedett, ráadásul a gerince is megsérült. A 80 éves pilótalegenda nem vette észre, hogy mayfairi házában a meghibásodott lift a felső szinten áll. Moss három emeletet zuhant, a Royal London Hospitalban műtötték meg bokáját.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-03-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum Bartók Termében ma 18 órakor Száll a perc címmel énekkari hangverseny lesz. Bemutatkozik a HELP Egyesület Pitypang kórusa. Meghívott vendég az uzoni Szivárvány kórus. Vezé­nyel Sebestyén Lajos és Keresztes Enikő.
2010-03-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az újtusnádi születésű sepsiszentgyörgyi
KORODI IMRE
életének 66. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. március 11-én 14 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
4231518