Újabb három testvériskola

2010. március 10., szerda, Közélet

A kézdivásárhelyi Apor Péter Iskolaközpont újabb három iskolával kötött testvérkapcsolatot az orosházi Kossuth Lajos Mezőgazdasági Szakközépiskola, a váci I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola, a nagykanizsai Túri György Közélelmezési és Közgazdasági Szakközépiskola és a debreceni Református Kollégium után.

Ez év januárjában Tamás Sándor megyeitanács-elnöknek köszönhetően Dezső Vencel iskolaigazgató Olaszországban hármas partneriskolai szerződést írt alá egy olaszországi iskolával és egy franciaországi Loire-völgyi tanintézettel, legutóbb pedig az ausztriai dél-tiroli Litzlhof község mezőgazdasági szakközépiskolájával léptek kapcsolatba. Dezső Vencel igazgató tanulócseréről is tárgyalt a két legújabb testvériskola vezetőivel. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-03-10: Közélet - Mózes László:

Nyolc és fél ezer új személyi igazolvány

Tavaly közel nyolc és fél ezer új személyazonossági igazolványt állított ki a sepsiszentgyörgyi lakosság-nyilvántartó igazgatóság, ugyanakkor több szomszédos községbe szerveztek kiszállást, hogy ― főként a roma lakosság részére ― helyben készítsék el az okiratot.
2010-03-10: Közélet - :

Böjte Csaba könyvbemutatója Kézdivásárhelyen

Tegnap a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébániatemplomban a 17 órás szentmise után mutatták be Böjte Csaba Ablak a végtelenre című sikerkönyvét,