Megérkeztek a ,,láthatatlan” radarok

2010. március 10., szerda, Közélet

Gheorghe Drăghici, a sepsiszentgyörgyi rendőrség parancsnokhelyettese bemutatja a készüléket

Nyolc új típusú sebességmérővel bővült a megyei rendőrség radarállománya. A láthatatlannak becézett készülékeket egyelőre nem lehet bemérni, még nem fejlesztettek ki olyan védekező műszert, mely kimutatná jelenlétüket.

Újdonság az is, hogy a műszer elölről is, hátulról is rögzít, nem csak képet, hanem hangot, tehát párbeszédet is, s ezúttal nem mágneses szalagra, hanem digitálisan tárolja az anyagot. A kombi Dacia Logan típusú gépkocsikba szerelt készülékekből kapnak egyet-egyet a városok, hármat a közlekedésrendészet igény szerint küld terepre. Ezek mellett továbbra is működik a régebbi négy traffipax típusú radar. Ezentúl Erdővidéken és Orbaiszéken is állandó jelleggel lesz radarkészülék. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-03-10: Közélet - :

Több mint százezer segélyezett

Megyénkben — országos összehasonlításban — az átlagnál jóval kevesebb szociális segélyt osztanak.
2010-03-10: Közélet - :

Tűz Illyefalván

Tegnap hajnali öt órakor Illyefalván kigyúlt egy műhely tetőzete. A hivatásos tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a termelőcsarnokra.