Kosárlabda, Román KupaSepsi BC—Kolozsvári U 98—57

2010. március 11., csütörtök, Sport
(29—18, 28—16, 28—8, 13—15)

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Mintegy 700 néző. Vezette: Adrian Habor és Cătălin Manu. Sepsi BC: Vass 11/3, Rasmussen 8, Matovic 21/9, Diaconu 22/9, Vescan 4—Csillag 4, Borş 20/6, Veres, Nagy 8, Kerekes, Miska, Szőcs. Edző: Veres Attila.

Kolozsvár: Duncă 2, Fodor 13, Ardeleanu 21/15, Ferenczi 10/3, Pop 4—Pătruţ, Kilin, Coldea, Gurgiu 3/3, Chioran 4, Pop A. 4, Pop N. Edző: Florin Covaciu. Mezőnybeli dobószázalék: 32/62, 51,6 százalék — 16/38, 42,1 százalék. Büntetők dobószázaléka: 7/8, 87,5 százalék — 4/6, 66,7 százalék. Lepattanók: 38—30. Legtöbb lepattanó: Rasmussen, Vescan 11—11, illetve Duncă 10. Legtöbb gólpassz: Diaconu 5, illetve Pătruţ, Ardeleanu, Ferenczi 2—2.

Sima győzelemmel jutott be a Román Kupa legjobb négy együttese közé a Sepsi BC, amely tegnap este 41 pontos különbséggel gázolt át a Kolozsvári U-n, a sorozat második körének visszavágóján. A szentgyörgyi gárda az első pillanattól az utolsóig uralta a játékot, a győzelemhez csapatunk összes kosarasa hozzátett egy keveset, mivel Veres Attilának volt alkalma mindenkit pályára küldeni. A találkozóról hiányzott Oliveira, aki családi okok miatt hazautazott Brazíliába, de már jelen lesz együttesünk soron következő bajnokiján. Szép volt, lányok! Hajrá, Sepsi BC! Ugyancsak tegnap kerül sor a Târgovişte és az Arad közötti összecsapásra, amit a címvédő nyert meg 86—55-re.

Csapatunk a hét végén szintén Kézdivásárhelyen játszik, a Sepsi BC szombati ellenfele az Aradi ICIM lesz. A zöld-fehérektől származó információk szerint együttesünk a Szatmárnémeti és a Rapid elleni mérkőzéseket is a céhes városban játssza, s előreláthatólag április 10-én a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban fogadhatja az Alexandriát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-03-11: Közélet - B. Kovács András:

Mióta reform az iskolafelszámolás? (Kis iskolák sorsa)

A megszűnés veszélye fenyegeti a vajnafalvi általános iskola magyar tagozatát az új tanügyi finanszírozási rendszer bevezetése esetén, s bár a veszteség nem nemzetpolitikai súlyú, két szempontból is érdemes foglalkozni vele.
2010-03-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Kikapott az éllovas, nyert a Rozsdás Csont (Kosárlabda, megyei bajnokság)

Elvesztette a Da-Bomb elleni rangadót a Bálványos, ezzel az együttes begyűjtötte idei első vereségét. A Bulldogs nagy meglepetésre megverte a Sepsi ISK-t, a Rozsdás Csontok a Pityókaszedők legyőzésével megszerezték idei harmadik győzelmüket.