Emlékjel nyolc feldobolyi hősnek

2010. március 16., kedd, Múltidéző

A falu nyolc olyan hősének állítottak emlékkopját, aki a magyar szabadságharcban áldozta életét.

,,Az igaznak emlékezete áldott" — olvasható a bibliai idézet. Az emlékkopját Éltes Barna fiatal képzőművész tervezte és faragta. Lovas bandériummal vonult fel az ünneplő tömeg az istentiszteletről a hősi emlékműhöz, amelyet Albert János helybeli református lelkész áldott meg. A nagyborosnyói önkormányzatot Lőrincz István és Bacsó László képviselte. Az ünnepi műsort a helybeli iskolások és a papolci vegyes dalárda adta. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-03-16: Múltidéző - :

A nemzet kopjafája Mikóújfaluban

Szentmise és istentisztelet után a katolikus templom előtti emlékparkban ünnepi műsor keretében felavatták és megszentelték a nemzet kopjafáját, amelyet Balázs Antal faragott.
2010-03-16: Múltidéző - :

Szabadságvágyunk nem változott

Kézdiszentlélek lakói tegnap a világháborús emlékműnél rótták le kegyeletüket. A római katolikus műemlék templomban a kézdiszentlélekiekkel együtt ünnepelt Alsónyék és Gönc testvértelepülés küldöttsége.