Szabadságvágyunk nem változott

2010. március 16., kedd, Múltidéző

Kézdiszentlélek lakói tegnap a világháborús emlékműnél rótták le kegyeletüket. A római katolikus műemlék templomban a kézdiszentlélekiekkel együtt ünnepelt Alsónyék és Gönc testvértelepülés küldöttsége.

Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke kijelentette: ,,A székelyek leginkább olyankor mutatták meg igazi énjüket, amikor az a veszély fenyegetett, hogy szabadságharcunkat elveszítjük. Öt nemzedék választ el bennünket 1849 hőseitől, de a szabadságvágy melletti konok kitartásunk mit sem változott. Gábor Áront, Gál Sándort, Tuzson Jánost és társait legyőzték. Mi is azt akarjuk, hogy Székelyföld azoké legyen, akik dolgoznak, küzdenek és áldozatokat hoznak érte. Székelyföld azoké legyen, akik hisznek benne" — hangsúlyozta a megyei önkormányzat elnöke. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-03-16: Múltidéző - :

Emlékjel nyolc feldobolyi hősnek

A falu nyolc olyan hősének állítottak emlékkopját, aki a magyar szabadságharcban áldozta életét.
2010-03-16: Múltidéző - :

Ünnepi bornapok Kézdivásárhelyen

A legjelentősebb nemzeti ünnepünk előtti két napon, szombaton és vasárnap Rácz Károly polgármester és Sükösd Ede magánvállalkozó, az Ilu üzletlánc tulajdonosa a Vigadóban második alkalommal szervezett ünnepi bornapokat.