Fiatalok daloltak a Lábas Háznál

2010. március 16., kedd, Múltidéző

Szabadság, egyenlőség, testvériség — csendült fel a Mikes Kelemen Főgimnázium diákjainak torkából az 1848-as szabadságharc eszméit zengő dal tegnap délben Sepsiszentgyörgyön a Lábas Ház előtt.

A megemlékezést további dalok, szavalatok, Illyés Gyula Százéves március című költeményének sorai tették ünnepélyessé.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-16: Múltidéző - Farcádi Botond:

Koszorúk Mikó Imre szobránál

A tervezett időponthoz képest mintegy negyedórával korábban érkeztek tegnap délben a sepsiszentgyörgyi Erzsébet park elé a Székely Mikó Kollégium diákjai, hogy az 1848-as szabadságharc évfordulóján koszorúzással tisztelegjenek a tanintézmény névadója előtt,
2010-03-16: Múltidéző - :

A letépett kokárda (Jegyzet)

Március 15-én mindig nagymama történetei jutnak eszembe. Nagyon szépen tudott mesélni, s nekem főleg az tetszett, hogy beszéde különbözött az itteni emberekétől. Nem csoda, hisz messziről, Biharpüspökiből került e vidékre — Tamásfalvára —, sajátos nyelvjárást hozva magával, melyet haláláig megőrzött.