Sport

2010. március 17., szerda, Sport
Kosárlabda

A Szatmárnémeti VSK lesz a Sepsi BC ellenfele a női kosárlabda Román Kupa elődöntőjében. A két együttes az idei A-osztályos kosárlabda-bajnokságban már háromszor megmérkőzött egymással, s mindhárom találkozó szentgyörgyi győzelemmel zárult.

A jövő heti összecsapásig azonban a Sepsi BC és Szatmár szombaton Kézdivásárhelyen is megmérkőzik egymással a pontvadászat második szakaszának nyolcadik fordulójában. A másik ágon Târgovişte a Bukaresti Olimpiával játszik a fináléba jutásért. A Román Kupa négyes döntőjére, azaz a Final Fourra előreláthatóan március 26—27-én kerül sor, a helyszínről csütörtökön dönt a Román Kosárlabda-szövetség, de a torna szervezési jogát várhatóan Târgovişte kapja meg — írja a zöld-fehérek internetes portálja, a sepsibc.ro.

Újra kikapott a Sepsi FC

Továbbra is nyeretlen a Sepsi FC a 2009—2010-es I. ligás teremlabdarúgó-bajnokság tavaszi idényében. A megyeszékhelyi futsalosok hétfőn este Piatra Neamţon vendégszerepeltek, ahol 3—1 arányban kaptak ki a Moldocor együttesétől. A találkozó első negyedórája kiegyensúlyozott volt, de a 15. percben a házigazdák Mihai révén megszerezték a vezetést. A második játékrész 25. percében Burcăcel tovább növelte a Piatra Neamţ előnyét, majd kevesebb mint egy perc múlva Cărăuleanu harmadszor is megzörgette a szentgyörgyiek hálóját. A 34. percben Pinto révén szépített a Sepsi FC, s az utolsó sípszóig újabb gólt lőttek a csapatok. A szakasz további eredményei: Focşani—Kolozsvár 5—4, Galac—Concordia Chiajna 3—6. A pontvadászat tabellájának élén a Marosvásárhelyi City’US áll 46 ponttal, második a Chiajna 45 ponttal, harmadik a Brassó 40 ponttal, a Piatra Neamţ hetedik 19 ponttal, a Sepsi FC pedig hat ponttal a rangsor utolsó helyezettje. A zöld-fehér mezes fiúk a Román Kupa második körében ma 14 órától Székelyudvarhelyen vendégszerepelnek, ahol a Hargita megyei futsalbajnokság jelenlegi éllovasával, az Infopresszel mérkőznek meg. A további mérkőzések: Focşani—Galaci United, Szekelyudvarhelyi SK—Marosvásárhelyi City’US, Brassó—Concordia Chiajna.

Asztalitenisz

A felsőrákosi Törekvés Sportegyesület megyei amatőr asztalitenisz-versenyt szervez március 20-án 10 órai kezdettel a helyi kultúrotthonban. Minden pingpongkedvelőt szívesen látnak. További információért hívják a 0746 587 380-as telefonszámot.

Labdarúgás

* Az I. liga 23. fordulójának mérkőzései: ma Pandurii—Piatra Neamţ (15 óra), Beszterce—Craiova (16.30 óra, GSP TV), Medgyes—Kolozsvári CFR (18.30 óra, DigiSport), Dinamo—Steaua (20.30 óra, DigiSport); csütörtökön Temesvári FC—Gyulafehérvár (14.30 óra, GSP TV), Jászvásári Poli—FC Vaslui (16.30 óra, DigiSport), Urziceni—Galaci Oţelul (18.30 óra, DigiSport), Rapid—Astra (20.30 óra, Antena 1). Tegnap 18 órától tartották a Brassói FC—Curtea de Argeş mérkőzést, mely lapzárta után ért véget.

* Ma 21.45 órakor az utolsó két párharccal zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. A címvédő spanyol FC Barcelona a német Stuttgartot, a francia Girondins Bordeaux pedig a görög Olimpiakosz együttesét fogadja. A mérkőzések: FC Barcelona—VfB Stuttgart (az első mérkőzésen: 1—1/RTV1), Girondins Bordeaux—Olimpiakosz (1—0).

Beckhamet megműtötték

Hétfő este a finnországi Turkuban megműtötték az angol válogatott David Beckhamet, aki vasárnap este Achilles-ínszakadást szenvedett az AC Milan Chievo elleni olasz bajnoki mérkőzésén. A terület egyik legelismertebb szakembere, Sakari Orava az ötvenperces operáció után közölte, hogy a beavatkozás sikeres volt. A világhírű sebész elmondta, Beckham jól van, és várhatóan szerdán már el is hagyhatja a kórházat.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-03-17: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
* A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében a színpadon ma 19 órától Jon Fosse Alvás (rendező: Sorin Militaru), csütörtökön 18 órától a kamarateremben Kiss Csaba Esti próba (rendező: Porogi Dorka), 20 órától a nagyteremben a színpadon Jon Fosse Alvás című előadását mutatja be.
2010-03-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
özv. id. JAKAB IMRÉNÉ
BIRÓ JULIANNA
életének 99. évében csendesen elhunyt.
Temetése március 18-án 14 órakor lesz a kurtapataki ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen nyugodt, emléke áldott.
A gyászoló család
5018