Mi, hol, mikor?

2010. március 17., szerda, Mi, hol, mikor?
Színház

* A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében a színpadon ma 19 órától Jon Fosse Alvás (rendező: Sorin Militaru), csütörtökön 18 órától a kamarateremben Kiss Csaba Esti próba (rendező: Porogi Dorka), 20 órától a nagyteremben a színpadon Jon Fosse Alvás című előadását mutatja be.

* A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház ma és csütörtökön 11 órától Szergej Mihalkov A kérkedő nyúl című gyermekelőadását mutatja be a stúdióteremben. Rendező: Dan Ţopa.

Hitvilág

A lisznyói református egyházközség egyetemes imahetén ma Bálint Csongor mikóújfalusi református lelkész hirdeti az igét. Csütörtökön Márk Sándor zágoni református lelkész szolgál.

Pályázatíró kaláka

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) ma 18 órára pályázatíró kalákát szervezett, amelyre minden Kovászna megyében működő ifjúsági szervezetet elvár a HÁRIT-irodába, Sepsiszentgyörgyön a Lábas Ház 14-es szobájába (szervezeti bejegyzés nem feltétel). A HÁRIT pályázati felelősei segítséget nyújtanak minden szervezetnek ifjúsági, művelődési és sport témakörben a pályázáshoz. A Communitas kiírásairól bővebb információk a http://www.communitas.ro/ honlapon. További tájékoztatást a 0740 657 951-es telefonon nyújtanak.

Röviden

Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától Hobbi Cserebereklub, 19 órától a Holló Ernő Sajtópincében meghívott Kocsis Károly lapigazgató, Willmann Walter főmunkatárs és a Székely Hírmondó szerkesztősége. Téma: A nagy kaland: napilappá lett ― tizenöt évfolyam után ― a Székely Hírmondó. Miért is? Házigazda: Matekovics Já­nos.

Táncház. A sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban ma 20 órától táncház, zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. A széki néptánc- és énektanítást erdélyi táncrendek, nótázás követi. Házigazda: Hunor és Marcsi.

Előadás. Az Erdélyi Kárpát Egyesület háromszéki osztálya vetített képes előadást tart ma 19 órától a Kós Károly Szakközépiskola dísztermé­ben. Téma: Irán — Perzsa Álom — Demavend túra. Előadó: Gáspár László Zsolt.

Állattenyésztők tájékoztatása. A Juhtenyésztők Kovászna Megyei Egyesülete csü­törtökön 11 órától Bodzafordulón, 16 órától pedig Kovásznán tart tájékoztató gyűlést mezőgazdasági termelőknek a helyi kultúrházban. Az új támogatási formákról, a területalapú támogatásról, az országos vidékfejlesztési terv pályázati lehetőségeiről tartanak előadásokat a kifizetési ügynökség, a mezőgazdasági igazgatóság, az állat-egészségügyi hatóság, a kataszteri hivatal és a prefektúra szakemberei.

Borpincér-képzés. A sepsiszentgyörgyi Park Szálló portáján még lehet jelentkezni a pénteken induló ingyenes sommelier-képzésre. Telefon: 0722 500 347.

Jogi szolgálat. Balogh Klára jogtanácsos szerkesztőségünkben ma 13―15 óráig várja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.

Portalanítás. Sepsiszentgyörgyön ma 9—11 óráig a Nicolae Iorga utca és az Ág utca bal oldali részén, csütörtökön a Grigore Bălan tábornok út jobb oldali részén dolgoznak. Kérik az autósokat, ebben az időszakban szíveskedjenek máshol parkolni.

Áramszünet. Péntekig naponta 7.30—17 óráig Kézdiszentléleken a 6-os és 7-es transzformátor körzetében, Kézdiszentkereszten és Bélafalván, ma 9—14 óráig Torján a 6-os és 7-es transzformátor körzetében, 10—12 óráig Bikfalván és Lisznyóban, csütörtökön és pénteken 7.30-15 óráig Kézdiszentléleken a 2-es, 3-as, 8-as transzformátor körzetében, Kézdikőváron, Kiskászonban, Kézdiszárazpatakon és a Katrosában szünetel az áramszolgáltatás.

Kékfény

Újabb csalás. Egy kőröspataki asszony panaszt tett, hogy egy férfi pénzért munkahelyet ígért neki, de nem tartotta be a szavát. Kö­rülbelül két héttel ezelőtt unokatestvére árkosi lakásán ismerkedett meg T. Levente (30) nagyajtai lakossal, aki tudva, hogy biztonsági őri képzettsége van, ismeretségi körére hivatkozva felajánlotta, munkát keres neki egy szakosított cégnél. Ezért 650 lejt és a végzettségét igazoló, valamint személyes iratai másolatát kérte. A nőnek csak 250 leje volt, megegyeztek, hogy a hátralékot majd első fizetéséből törleszti. Mivel többé nem kapott hírt felőle, feljelentést tett. A rendőrök azonosították a gyanúsítottat, aki elmondta, hogy február 17-én szabadult a jilavai börtönből, égető szüksége volt pénzre, azért folyamodott csaláshoz. Kivizsgálás indult.

Visszajáró. Március 4-én kora délután M. Miklós kézdimartonosi lakos bement a faluban egy házba, s a tulajdonos által a konyhaszekrényben tartott 400 lejből elvett 200-at. Két nappal később délelőtt visszament a maradékért is, de ezúttal otthon volt a gazda, és tetten érte.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-03-16: Múltidéző - Váry O. Péter:

Röviden

Szlovák értelmiségiek a Petőfi-szobornál
Szlovák értelmiségiek egy csoportja virágokat helyezett el március 15-e alkalmával Petőfi Sándornak a pozsonyi Medikus-kertben álló szobránál. A magyar nemzeti ünnep iránti gesztusértékű megemlékezésen majdnem kéttucatnyi szlovák értelmiségi ― író, publicista, képzőművész, színész ― vett részt.
2010-03-17: Sport - :

Sport

Kosárlabda
A Szatmárnémeti VSK lesz a Sepsi BC ellenfele a női kosárlabda Román Kupa elődöntőjében. A két együttes az idei A-osztályos kosárlabda-bajnokságban már háromszor megmérkőzött egymással, s mindhárom találkozó szentgyörgyi győzelemmel zárult.